Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kapatılacak beldelerde referanduma devam

Kapatılacak beldelerde referanduma devam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) halkın iradesini öne çıkarmak ve demokrasi talebini yerine getirmek amacıyla, 14 Ekim 2012 Pazar günü CHPli belediye başkanları tarafından yönetilen 194 beldede yerel referandum yapıldığı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) halkın iradesini öne çıkarmak ve demokrasi talebini yerine getirmek amacıyla, 14 Ekim 2012 Pazar günü CHP`li belediye başkanları tarafından yönetilen 194 beldede yerel referandum yapıldığı açıklandı. 
21 Ekim 2012 Pazar günü de diğer 829 beldede yerel referandumun yapılacağı kaydedildi. 
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 14 Ekim Pazar günü Altınova, Küçükköy, Pelitköy, Güre, Zeytinli ve Akçay beldelerinde yapılan referandum çalışmalarına katılıp, halkın görüşlerini, isteklerini öğrendi. 
Akova, "Halkın beldesinin kapanmaması için verdiği büyük mücadeleyi takdir ettiğini, katılım oranının çok yüksek olduğunu, belde ve köylerdeki bütün vatandaşların yaşadıkları yerlerin tüzel kişiliğini kaybetmesini istemediğini, demokrasi adına halkın bu isteğine uyulması gerektiğini" dile getirdi.
Akova ayrıca, "Belde halkının iradesi hesaba katılmadan, belde belediyelerinin kapatılması girişiminin demokrasi ile bağdaşır hiçbir yanı yoktur. İleri demokrasi söylemi içerisinde AKP, diktacı ve halk iradesini hiçe sayan bir anlayış çerçevesinde davranmaktadır." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli