Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kapıdağ Mor Soğanı yurt dışı pazarlarına açılacak

Kapıdağ Mor Soğanı yurt dışı pazarlarına açılacak

Coğrafi işaretli Kapıdağ Soğanı yurt dışı pazarlara açılacak.

Coğrafi işaretli Kapıdağ Soğanı yurt dışı pazarlara açılacak.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında, S.S. Bereketli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından sunulan ve başarılı bulunan ?Coğrafi İşareti Alınan Kapıdağ Mor Soğanı Yurt Dışı Pazarlara Açılıyor? başlıklı projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.
İmza töreni; Bereketli Eller Kadın Girişimi Üretim ve işletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hamdiye Bahar Turan, Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Güneş, GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç ve GMKA uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Fizibilite çalışması kapsamında ilgili tespitlerin gerçekleştirilmesi neticesinde belirlenecek politikalar ile coğrafi işareti alınan ürünün işlenmesi ve paketlenmesi sağlanarak yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi ihracat düzeyinin artması ile ihracattan elde edilen gelirin yükselmesi, bölgede kadın üreticilerin yatırımlarının desteklenmesi, coğrafi işareti alınan ve kadın üreticiler tarafından üretilen Kapıdağ Mor Soğanı´nın bölge ekonomisi için katma değerinin artırılması sağlanacak.
Projenin Balıkesir ilinde dış ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak şekilde Kapıdağ Mor Soğanı´nın işleme, paketleme, depolama tesisi yatırımına yönelik maliyetlerin ve uygulanabilirliğin tespiti sağlanması da bekleniyor.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu