Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kapıdağ Mor Soğanı yurt dışına ihrac edilecek

Kapıdağ Mor Soğanı yurt dışına ihrac edilecek

Coğrafi İşaretli Kapıdağ Mor Soğanı´nın katma değeri yükselecek.

"Kapıdağ Mor Soğanı İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisi Yatırım Fizibilitesi" değerlendirme toplantısı video konferans yöntemi ile çevrimiçi gerçekleştirildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında Erdek´te faaliyet gösteren S.S. Bereketli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından sunulan ve başarılı bulunan ?Coğrafi İşareti Alınan Kapıdağ Mor Soğanı Yurt Dışı Pazarlara Açılıyor? başlıklı proje kapsamında hazırlanan "Kapıdağ Mor Soğanı İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisi Yatırım Fizibilitesi" değerlendirme toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.
Toplantıya, GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender ve GMKA Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Birimi uzmanları katılım gösterdi. 

Toplantı hakkında konuşan İskender, "Ajansımızın fizibilite desteği ile coğrafi işaretli Kapıdağ Mor Soğanı için işleme, paketleme, depolama tesisi yatırımına yönelik maliyetlerin ve yatırımın uygulanabilirliğin tespiti gerçekleştirilmiştir. Bu tesisin yatırıma dönüşmesi bölgemizde katma değerli tarımsal üretim için önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
Fizibilite çalışması kapsamında gerçekleştirilen tespitler doğrultusunda planlanan işleme, paketleme ve depolama tesisinin yatırıma dönüşmesi neticesinde coğrafi işareti alınan ürünün işlenmesi ve paketlenmesinin sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca ürünün yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi ile ihracat geliri sağlanırken, coğrafi işareti alınan ve kadın üreticiler tarafından üretilen Kapıdağ Mor Soğanı´nın bölge ekonomisi için katma değerinin artması bekleniyor.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli