Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kapıdağ parsel parsel gidiyor

Kapıdağ parsel parsel gidiyor

Kapıdağ ?Rüzgar Gülü´ cennetine dönüşüyor!

Kapıdağ Yarımadası´nı şimdi de rüzgâr gülleri istila etmeye başladı.
Kapıdağ´ın ?Çakıltepe? bölgesine, Ankaralı firma VARNES tarafından 2014 yılından önce kurulan 15 adet rüzgâr gülünden sonra 4 adet yeni rüzgar gülü için de kurulma aşamasında bulunuyor.
Bölgede halen çok sayıda gürgen, meşe ve makilik alanın rüzgâr gülleri için kesilmesinin Kapıdağ için önemli kayıp olduğuna dikkat çekiliyor. 

Bölgeye en yakın yerleşim bölgesi olan Erdek´e bağlı İlhan Mahallesi Muhtarı Serdar Alakuş, rüzgâr enerjisine karşı olmadıklarını ancak Kapıdağ´ın geleceği için endişelerinin bulunduğunu vurgularken, şunları söyledi:
?Bu rüzgâr güllerinin kanat boyu 80 metre olup, gövde boyları ise 100-120 metre arasında değişiyor. Çalışırken büyük gürültü çıkardıkları için onlara yakın yerleşim yerlerinde oturanlar için tabii ki çok rahatsız edici. Şimdi bazı şirketlerin, yine çok sayıda rüzgâr gülü için yetkili makamlardan izin alma aşamasında bulunduklarını duyuyor ve Kapıdağ´ın geleceği adına endişe içine düşüyoruz.?
BÜYÜK BETON YOLLAR
Bu arada, halen 15 rüzgâr gülünün faaliyette olduğu bölgede, ilgili şirket adına Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilen çok sayıda ağacın yerine büyük beton yollar yapıldığı dikkati çekiyor.
Kazdağları´ndan sonra ülkemizin en çok oksijen üreten bölgesi olan Kapıdağ´ın, parsel parsel satılması eleştirilere yol açıyor.
Haber : Önder Balıkçı-Tuncay Ertan



ALİ-VELİ
12.06.2020 13:56:49
KAPIDAĞLILAR SAKIN BÖLGENİZE BUNLARIN KURULMASINA İZİN VERMEYİN,HAYATINIZ MAHVOLUR!!!

gürcan yayıkçı
19.06.2020 09:25:30
Sarı öküzün hikayesine benziyor. İzin verdikçe ağaçları kesip rüzgar gülünü dikecekler. Yazık güzelim Kapıdağ ın ormanlarına. Midye çiftlikleride birer birer denize kirli bir görüntü sağlamadımı? Uyan Erdek uyan!!!!

Anahtar Kelimeler: Kapıdağ parsel parsel gidiyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli