Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kapıdağ Süt ve Süt Ürünleri, 41 yaşına bastı.

Kapıdağ Süt ve Süt Ürünleri, 41 yaşına bastı.

Kuruluş, Bandırma-Erdek asfaltı 10. kilometredeki fabrikasında çok çeşitli peynir üretimi gerçekleştiriyor.

Kuruluş, Bandırma-Erdek asfaltı 10. kilometredeki fabrikasında çok çeşitli peynir üretimi gerçekleştiriyor.
Kuruluşun yönetim kurulu başkanı Yaşar Lafçı, ilk işyerlerini Erdek´e bağlı Karşıyaka Mahallesi´nde açtıklarını vurgularken, şunları söyledi:
?Hâlen, Bandırma-Erdek asfaltı, 10. kilometredeki fabrikamızda, günlük 35 ton süt üzerinden peynir ve tereyağı üretimi yapıyoruz. Beyaz peynir, Mihaliç peyniri, sepet peyniri, köy keçi peyniri, örgü peyniri, tereyağı, kelle ve kaşar peyniri, dil örgü, Çeçil, sezonluk kahvaltılık-böreklik lor başta olmak üzere aylık ürün üretimimiz ortalama 110-120 tonu buluyor.?
40 personelin görev yaptığını belirten Lafçı, üretim için sütü Kapıdağ Yarımadası, Bandırma ve Manyas köylerinden(kırsal mahalle) aldıklarını, hâlen köylüye süt fiyatı olarak litre başına 2 lira ödediklerini açıkladı.
Sektöründe lider durumda olup, Antalya, Ankara, İstanbul, Bursa, Yalova, İzmir, Adana ve Bolu başta olmak üzere çeşitli illerde bayilikleri bulunan Kapıdağ Süt Ürünleri´nin, Bandırma ve Erdek yöresinde ise iki şubesi bulunuyor. Bu şubeler, Bandırma-Erdek asfaltı 10. kilometrede, fabrika önünde ve Bandırma Paşakonak Mahallesi, Hamit Kaplan Caddesi, No: 100/A´da yer alıyor ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli