Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kapıdağ ve Ormanlı´daki kirlilik sosyal medyayı salladı

Kapıdağ ve Ormanlı´daki kirlilik sosyal medyayı salladı

Bursalı ayakkabı imalatçısı ve trekking rehberi Levent Erbab´ın, Erdek sınırları içinde yer alan Kapıdağ Yarımadası ve ilçeye bağlı turistik Ormanlı Mahallesi yakınında çektiği çevre kirliliği görüntüleri, yayınlandığı sosyal medyayı salladı.

Bursalı ayakkabı imalatçısı ve trekking rehberi Levent Erbab´ın, Erdek sınırları içinde yer alan Kapıdağ Yarımadası ve ilçeye bağlı turistik Ormanlı Mahallesi yakınında çektiği çevre kirliliği görüntüleri, yayınlandığı sosyal medyayı salladı. Aynı zamanda, Olimpos Doğa Gezginleri Grubu´nun liderliğini de yürüten 51 yaşındaki Levent Erbab, Kapıdağ Yarımadası ve Ormanlı Mahallesi´neki plajın kirliliğini cep telefonu ile kayda aldıktan sonra videoyu, facebook sayfasında da paylaştı. Erbab´ın, 15 Eylül 2016 günü, sosyal medya hesabına yüklediği görüntü, kısa sürede binlerce kez tıklandı. Plajdaki pet şişeden naylon poşet ve teneke içecek kutularına dek pek çok atığın yer aldığı videonun yoğun ilgi görmesi üzerine, evli ve iki çocuk babası Levent Erbab, dünyanın en büyük sosyal platformlarından ?Change Org?ta, poşet kullanımının yasaklanması amacıyla kampanya başlattı. Erbab, ?Çevre ve insanlık için el ele? başlığı altında başlattığı imza kampanyasında şu düşüncelere yer verdi:
?Marketlerde ve pazarlarda poşet kullanılmasını istemiyoruz. Türkiye´nin bu kanayan yarası artık iyileşmeli. Doğa, kucağına bırakılan pet şişe, poşet ve çöplerin intikamını bizden alacak. Hiçbir şey, sınırsız değildir. Bir gün her şey aniden bitiverecek. Ailelere ve çocukları olanlara sesleniyorum. Doğayı bu şekilde kirletmeyi sürdürürseniz, 10 yıl sonra çocuklarımız, iyi bir dünya göremeyecek ve temiz hava alamayacak. Poşetler, toprakta uzun yıllar kalıyor ve doğayı kirletiyor. Su şişelerini geri dönüştüren ve para veren makinelerin ülkemizde de kullanılmasını istiyoruz. Tüm dünyada, marketlerde poşet kullanımı yasaklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizde de poşet kullanımını yasaklasın. Su şişeleri doğaya atılmasın. Başka ülkelerdeki gibi marketlere, geri dönüşüm için pet şişeleri geri alan makineler konulsun ve bir liraya satılan suyun pet şişesini geri dönüşüm kutu makinesine attığınızda size 30 kuruş geri ödensin. Artık bu makineler ülkemizde de bulunmalı.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli