Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kapıdağ Yarımadası´nda plastik atık topladılar

Kapıdağ Yarımadası´nda plastik atık topladılar

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği üyesi çocuklar, Kapıdağ Yarımadası´nda plastik atık topladı.

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği üyesi çocuklar, Kapıdağ Yarımadası´nda plastik atık topladı.
Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği´nin ?Kapıdağ´a Çocuk Eli? projesi kapsamında düzenlediği Kapıdağ kampı sona erdi. 

Uluslararası Çocuk Merkezi´nin Mikrofon programı kapsamında destek sunduğu ve Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği tarafından düzenlenen ?Kapıdağ´a Çocuk Eli? projesinin kamp aşaması Erdek İlçesi Ocaklar Mahallesi´nde sona erdi.
Bandırma´dan 12 çocuğun katılım sağladığı mobil etkinlik kapsamında Kapıdağ Yarımadası´nın 5 ayrı kırsal mahallesinde kamp kurulurken orman yürüyüşleri gerçekleştirildi. Yaşları 10 ile 16 arasında olan çocuklar, çadırlarını kurduktan sonra plaj ve kamp alanlarının çevresindeki plastik atıkları topladılar.
Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma İhtisas Kulübü (BANDAK) üyeleri rehberliğinde Kapıdağ´ın farklı bölgelerinde yürüyüşe çıkan çocuklar, Kyzikos kalıntılarını, tarihi kilise ve camilerin yanı sıra Kapıdağ´ın doğal zenginliklerini tanıma şansı buldu.
Etkinlik hakkında konuşan Dernek Başkanı Alev Şengönül, Kapıdağ temalı bir sergi ve kitap hedeflediklerini açıkladı.
Bu sene çocukların doğayı tanıması ve onun korunmasını konusunda farkındalık kazanmaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Şengönül, kampın çocuklar kadar kendileri için de önemli bir deneyim olduğunu belirterek, projenin hazırlık aşamasında Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´dan büyük destek gördüklerini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı