Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kapıdağ da rüzgar santralleri

Kapıdağ da rüzgar santralleri

Kapıdağ Yarımadasına uygun noktalarına yapılan rüzgar santrallerinin inşası hızla sürüyor. Aksa Enerji A.Ş. Tarafından Kapıdağ Yarımadasında kurulması planlanan 17 Rüzgar santrali inşaatı hızla devam ediyor.

Kapıdağ Yarımadasına uygun noktalarına yapılan rüzgar santrallerinin inşası hızla sürüyor.
Aksa Enerji A.Ş. Tarafından Kapıdağ Yarımadasında kurulması planlanan 17 Rüzgar santrali inşaatı hızla devam ediyor. 
Kapıdağ Yarımadasının ilk rüzgar santralleri olacak olan doğa dostu temiz enerji yatırımının bitmesiyle, rüzgar santrallerinin silüeti Kapıdağ Yarımadasına ayrı bir güzellik katacağı öne sürüldü.
Kapıdağ Yarımadasında önceden belirlenen noktalarda yapımı devam eden Rüzgar Santralleri hakkında görüş bildiren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, rüzgarın çevre dostu ve temiz enerji kaynağı olduğunu ifade etti.
Rüzgar santrali yatırımı için Kapıdağ Yarımadası ile birlikte Paşalimanı Adası`nın uygun bölgeler olduğunu kaydeden Kaymakam Kaygısız, Paşalimanı Adası`nda da rüzgar santrali kurulması amacıyla ölçüm çalışmalarının devam ettiğini, Narlı Köyü sınırlarında kurulan rüzgar santrallerinin şimdiden muhteşem Kapıdağ manzarasına eşsiz bir görüntü kattığını belirterek, Erdek İlçesinde yapılacak çevreci ve temiz enerji yatırımlarına her türlü yardımda bulunacaklarını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli