Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kapıdağ´da ağaç katliamı!

Kapıdağ´da ağaç katliamı!

Bir özel şirketin kuracağı Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) nedeniyle çok sayıda ağaç kesildi. Bölge halkı ayağa kalktı.

Bir özel şirketin kuracağı Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) nedeniyle çok sayıda ağaç kesildi. Bölge halkı ayağa kalktı. 

RES nedeniyle Kapıdağ´da ağaç katliamına yol açan yetkililere tepkiler giderek artıyor. 

Ağaç katliamının yaşandığı bölgeye giden Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü İsa Cem Sezer, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, burada basın açıklamasında bulundular. 

Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü İsa Cem Sezer yaptığı konuşmada, Kapıdağ´da yapılan talanın bir an önce son bulmasını istedi. 

Kendilerine destek vermek üzere ağaç katliamının yaşandığı bölgeye gelen herkese teşekkür eden Sezer, şöyle konuştu:

 ?Buraya gelmemizdeki amacımız Kapıdağ´da Rüzgar Enerjisi Santrali adı altında yapılan talanı görmektir. Bu talan şu şekilde işliyor; Öncelikle herhangi gibi bir Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporuna ihtiyaç duyulmadan rüzgar güllerine izin alınıyor. Daha sonra izin alınan yerler yer değiştiriliyor. Böylelikle Kapıdağ´ın ekolojik dengesiyle oynanıyor. Bu ekolojik denge Türkiye´de nadir bulunan bir sistemdir. Bizler Rüzgar Enerjisi´ne karşı değiliz ancak Rüzgar Enerjisi adı altında Kapıdağ´ın ağaçlarının oksijen kaynaklarının talan edilmesine karşıyız. Buranın Giresun´a benzemesini istemiyoruz. Bu işin sonunun nereye gideceğini merak ediyor ve sorguluyoruz." 

Yine diğer yandan CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi ilçe başkanları da yaptıkları açıklamalarında; buradaki ağaç katliamına dur denmesi gerektiğini vurgulayıp şu ifadelere yer verdiler:

"Burada gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. İnanın insanın vicdanı sızlıyor. Bir yandan elektrik üretilmeye çalışılırken diğer yandan oksijen kaynaklarımız tüketiliyor. Buraya yapılan rüzgar güllerinin daha uygun yerlere yapılmasını istiyoruz, dolayısıyla ağaç katliamının yaşanmaması için başlattığımız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.? 

Platformun önümüzdeki günlerde de Kapıdağ bölgesindeki ağaç katliamını gündeme getirecekleri kaydedildi. 

Haber:Tuncay Ertan



Erdekli Sulo
28.08.2020 22:47:19
iktidar partisi siyasileri reisten izin almadan bu orman katliamına sesini bile çıkaramıyor. Ya da bu talan onların eseri. Hem Res leri dikip hemde katliama dur diyecek halleri yok ya. Para için memleketi satanlara yazıklar olsun.....

gürcan yayıkçı
29.08.2020 06:45:44
Para hırsı yok mu bu açgözlü insanlar için orman da deniz de hiç bir güzellik fark etmez oraları yıkar kirletir emeline ulaşırlar. Bu ormanlar bir günde yetişmedi ama 1 dk da yok eden zihniyete ne desek az.

gürcan yayıkçı
29.08.2020 09:47:58
Erdek halkı olarak orada 20 kişi değil destek için 2000 kişi görmeliydik.İlgi gösterenlere çok teşekkürler.

hasan akdağ
4.10.2020 14:43:33
ağaçlarımızı düşüncezizce kesip rant uğruna cennet ormanlarımızı yok edenleri protesto ediyorum.herşeyin para olmadığını anladıgınız zaman çok geç olacak!

Anahtar Kelimeler: Kapıdağ ağaç katliamı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı