Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kapıdağ´ın batısı pırıl pırıl, doğusu karanlık

Kapıdağ´ın batısı pırıl pırıl, doğusu karanlık

Kapıdağ´ın batı sahilleri temiz doğusu iç açıcı değ

Kapıdağ´ın batı sahilleri temiz doğusu iç açıcı değil
Kapıdağ Yarımadası´nın batı tarafı sahilleri pırıl pırıl iken doğusu ise salya kaynaklı kahverengi renge büründü.
Marmara Denizi´ni etkisi altına alan müsilaj (salya) temizleme çalışmaları ve doğanın etkisiyle azalması Erdek ve Bandırma körfezlerinde iki farklı durum ortaya çıkardı.
Kapıdağ Yarımadası sahilinin doğusunda müsilaj ve atıklar nedeniyle deniz suyu kahverengi renge dönüşürken, plajların bulunduğu batı yakasında ise müsilaj (salya) etkisini kaybetti.
Kapıdağ Yarımadası´nın doğu yakasında yer alan Bandırma körfezi müsilaj ile bir fabrikanın atıklarını denize boşaltmasından dolayı deniz suyu kahverengi renge dönüşürken, bu bölgede bulunan Aşağı Yapıcı ve Tatlısu Mahalleleri plajlarında vatandaşlar denize girmeye çekiniyor.
Kapıdağ Yarımadası´nın batı yakası Erdek ve Ocaklar körfezinde ise müsilajın etkisini yitirmesiyle birlikte vatandaşlar denize girmeye başladı.
Erdek´te turizm sektöründe hizmet veren işletme sahipleri, geçtiğimiz yıllarda da Erdek sahillerinde müsilajın 1 hafta gibi kısa bir süre görüldüğünü devamında yok olduğunu hatırlattı.
Müsilajın bu sene ilk kez uzun süre kaldığını söyleyen turizm sektörü işletmecileri, şöyle konuştu: ?Bugün itibariyle müsilajın etkisini kaybettiğini gözlemliyoruz. 2021 yılı turizm sezonunun güzel geçmesini bekliyoruz. Konuklarımızı Erdek´e davet ediyoruz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli