Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kar küreme aparatlı kamyon hizmete girdi

Kar küreme aparatlı kamyon hizmete girdi

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, belediye araç filosuna yeni katılan kar küreme aparatlı damperli kamyonun hizmete sunulmasıyla ilgili vatandaşlar tarafından sosyal medya aracılığıyla iletilen ?Burhaniye´de kar yağmıyor´ eleştirileri üzerine kamuo

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, belediye araç filosuna yeni katılan kar küreme aparatlı damperli kamyonun hizmete sunulmasıyla ilgili vatandaşlar tarafından sosyal medya aracılığıyla iletilen ?Burhaniye´de kar yağmıyor´ eleştirileri üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.
Uysal, Fen İşleri Müdürlüğü´nce çalışmaların daha hızlı yürütülebilmesi ve daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla ihtiyaçlar doğrultusunda talep edilen damperli kamyonun kar aparatına sahip olmasıyla ilgili şunları söyledi: ?Araç, KDV muafiyeti kullanılarak alındı. KDV muafiyetinden yararlanabilmemiz için kar küreme aparatının da alınması gerekiyordu. KDV muafiyeti olmasaydı araca 320 bin Türk Lirası vermemiz gerekecekti. Kar aparatı, Burhaniye ve halkımızın karı düşünülerek tercih edildi. Bu sayede aracı, 290 bin 908 Türk Lirası karşılığında filomuza katmış olduk. Kar aparatının tek başına fiyatı ise 19 bin Türk Lirasıydı. Yani, toplamda 50 bin Türk Lirası kar etmiş olduk. Bu parayı başka projelerde yine Burhaniye için kullanacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kanunu´ndan sonra Burhaniye´ye dahil olan yeni kırsal mahallelerde, kış aylarında kar yağışı yoğun olan bölgeler mevcut. Gerektiğinde çıkarılıp takılabilen bu aparat, kar yağışına maruz kalan kırsal mahallelerde karla mücadele çalışmalarına da destek olacak.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli