Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kar ambulansı hızır gibi yetişti

Kar ambulansı hızır gibi yetişti

Balıkesir merkez ile Kepsuta bağlı iki ayrı köylerde doğum yapan iki bayan kar ambulansı ile hastaneye götürüldü.

Balıkesir merkez ile Kepsut`a bağlı iki ayrı köylerde doğum yapan iki bayan kar ambulansı ile hastaneye götürüldü.
Balıkesir merkez ve Kepsut ilçesine bağlı köyde doğum yapan iki kadın, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kar ambulansıyla şehir merkezine götürüldü. 
Kar nedeniyle yolu kapanan iki köye giden kurtarma ekipleri, zorlu bir çalışmanın ardından annelerle bebeklerini hastaneye ulaştırdı. Atatürk Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan her iki anne ve bebeğin durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Balıkesir`de başlayan ve 170 köy yolunun kapanmasına neden olan kar yağışından dolayı hareketli saatler yaşandı. 
Balıkesir merkeze 28 km uzaklıkta bulunan Dedeburnu Köyünde, Asiye Doğru`nun doğum yapmak üzere olduğunu haber alan Balıkesir İl Özel İdaresi, Jandarma, AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve paletli kar ambulansı harekete geçti. Zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaşan ekipler, doğum yapan Doğru ile bebeğini, Atatürk Devlet Hastanesi`ne getirdi.
Ekipler, daha sonra bir diğer anne ve bebeğe de ulaştı. Kepsut İlçesine bağlı Alagüney Köyünde sabaha karşı doğum sancıları başlayan Aslıhan Kuşdemir, sağlık ekipleri olmadan köylü kadınların yardımıyla doğum yaptı. Daha sonra köye ulaşan ekipler, anne ve bebeği Atatürk Devlet Hastanesi`ne götürdü. İki çocuk annesi Kuşdemir ve erkek olan üçüncü çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli