Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karaca, Balkan U20 Atletizm Şampiyonası´nda yarıştı

Karaca, Balkan U20 Atletizm Şampiyonası´nda yarıştı

Atletizmde yılın ilk Balkan yarışması olan Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası Sofya´da 13 Şubat Cumartesi günü yapıldı.

Atletizmde yılın ilk Balkan yarışması olan Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası Sofya´da 13 Şubat Cumartesi günü yapıldı.
Bulgaristan´ın başkenti Sofya´da 5´incisi düzenlenen Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası´nda milli formayla piste çıkan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Aleyna Karaca ilk defa yurt dışında Uluslararası bir yarışmada yarışmanın heyecanını fazlasıyla yaşadı.
Sofya´daki ASICS Arena´da 13 Şubat 2021 tarihinde yapılan Balkan U-20 Salon Atletizm Şampiyonası´na katılan Türk Milli Takımı´nda Erdek´ten de tanıdık isimler vardı.
Bu yarışmaya Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Aleyna Karaca Milli Sporcu olarak, Niyazi Gülhan ise Milli Takım Antrenörü olarak katıldı.
Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası´nı değerlendiren Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, uluslar arası arenasına ilk kez çıkan sporcusu Aleyna Karaca´nın bu turnuvada önemli tecrübe edindiğini söyledi.
Kendi kategorisinden büyük olan sporcu kategorisinde Aleyna Karaca´nın yarıştığına dikkat çeken Gülhan ?Başarılı sporcum Karaca ilk defa yurt dışında uluslararası bir yarışmanın heyecanını fazlasıyla yaşadı. Kürsüde yer alamasak bile kesinlikle gelecek için umudumuzu arttıracak bir yarışma ortaya koyduk. İlk uluslararası tecrübesiydi. Bundan sonraki yarışmalarda daha iyi olacağına inanıyorum.? dedi.
Şimdi önlerinde Belarus´ta yapılacak olan Uluslararası U20 Match yarışmaları olduğunu dile getiren Gülhan ?Sonrasında asıl hedefimiz 1.76 barajını geçip Ağustos ayında İtalya´da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası´nda sahne almak istiyoruz. Bizlere gönülden destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli