Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Karacabey-Malkara sahilinde yaşanan erozyon korkutuyor

Karacabey-Malkara sahilinde yaşanan erozyon korkutuyor

Karacabey-Yeniköy`e bağlı Malkara kıyılarında meydana gelen kıyı erozyonunun yol ve evleri tehdit etmeye başlaması üzerine Karacabey belediyesi harekete geçti.
Karacabey Belediyesi ekipleri geçici tedbir olarak yol ve evlerin zarar görmemesi için sahilde çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, sahilde esas çalışmanın Ankara`dan gelecek rapor doğrultusunda başlayacağını belirtti.
Yaklaşık 4 yıl önce başlayan kıyı erozyonu, Yeniköy sahillerinde kumsalı daha da genişletirken, Malkara`da ise kumsalın neredeyse yok olmasına sebep oluyor. Günden güne Malkara bölgesinde kumsalı yok ederek sahil yoluna dayanan denizin hareketi için daha önce alınan tedbirler yetersiz kaldı.
Kayadibi mevkiinde sahilin yok olması ve denizin evlere dayanması ise belediye ekiplerini harekete geçirdi. Sahil erozyonunun evleri tehdit etmesi üzerine belediye ekipleri erozyonun yoğun yaşandığı bölgeye çeşitli malzemeler yığarak, kumsalın yok olmasını engellemeye çalışıyor.
Başkan Ali Özkan, "Ankara`ya bizzat giderek bu sorunu defalarca görüştük. Yine Ankara`dan ilçemize teknik ekip talep ettik. Ekipler söz konusu bölgeyi incelediler ve ölçüm yaptılar. Şimdilik bu ölçümlerle denizin teknik olarak hareketini belirliyorlar. İncelemeler sonucu kıyı hareketi tespit edilecek ve çıkan sonuca göre gerekli çalışma yapılacak. Şu anda belirli aralıklarla sahil hareketi rapor ediliyor ve Ankara`da değerlendiriliyor." dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli