Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kara´dan Bandırmanın geleceğine nefes

Kara´dan Bandırmanın geleceğine nefes

Fettah Kara, Bandırmayı fidana boğuyor

Bandırma´da yıllardan beri çevre gönüllüsü olarak çalışan Fettah Kara, okul bahçelerini de fidanlarla buluşturuyor. Kara, son olarak da Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu ve Ortaokulu bahçesine, Emel Bingül ve Ayla Akun´un öğretmenliğini yaptığı birinci sınıf öğrencileriyle birlikte 36 adet park servisi dikti.
Emekli bir vatandaş ve Bandırma´nın yetiştirdiği eski kalecilerden olan Kara, Anıtkabir´den getirdiği fidan tohumlarını yıllardan beri büyüterek, isteyen okullara, kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz olarak verdiğini belirtti. Çevre gönüllüsü 78 yaşındaki Fettah Kara, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdukları fidanların üç yıllık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
?Okul yönetimiyle görüşerek, bahçede atıl durumda bulunan yere fidan dikmek istediğimi bildirdiğimde memnuniyetle kabul ettiler. Öğrencilerle birlikte bu fidanları dikmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne kadar Bandırma´da, 25 bine yakın fidan diktik. Anıtkabir´den getirdiğim tohumlardan büyüttüğüm bu fidanlardan isteyen herkese ücretsiz olarak verip, toprakla buluşmalarının sağlamanın mutluluğu bana yetiyor. Elimde hâlen 4 bin fidan daha var. Onları da isteyenlere verip Bandırma´nın yeşillenmesine katkıda bulunmak istiyorum.?
Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ersin Gezer de, ?Geleceğe Nefes Ol? kampanyasının hemen ardından okullarının bahçelerini fidanlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, Fettah Kara´ya teşekkür etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu