Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karadenizliler Yayla Şenliği'nde buluştu

Karadenizliler Yayla Şenliği

Edremit Körfezi'nde ki Karadeniz Dernekleri tarafından yapılan 12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenlikleri Edremit'in Talim Alanı Mesire Yeri'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Edremit Körfezi'nde ki Karadeniz Dernekleri tarafından yapılan 12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenlikleri Edremit'in Talim Alanı Mesire Yeri'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Edremit Körfez ve Balıkesir'de yaşayan Karadenizliler, 12. Yayla Şenliği'nde bir araya gelerek Horon eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Talim alanı mesire yerinde, Edremit Körfez Karadenizliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliği'ne, Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kaz Dağı ve Madra Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Körfez Karadeniz Dernek Başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Yayla şenliğinde bir araya gelen Karadenizliler, sabahın erken saatlerinden itibaren program bitene kadar horon eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Yayla Şenliğine katılanlara Dernek tarafından pilav-ayran ikram edildi. Edremit Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, şenlikte yaptığı konuşmada, "Bizler Körfez bölgesinde yaşan Karadenizliler olarak, hem Karadeniz kültürünü tanıtabilmek, hem de çocuklarımıza daha iyi aşılayabilmek için her yıl bu şenliklerimizi düzenliyoruz. 12. Yayla Şenliğimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Bu etkinliklerimiz her sene tekrarlanacaktır" dedi.
12. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliği'ne katkıda bulunan kuruluş ve şahıslara Dernek tarafından plaket verildi.
Karadeniz'in yerel sanatçılarından oluşan horon ekipleri vatandaşları coştururken, Körfezin sevilen seslerinden İlhan Altın'da söylediği birbirinden güzel şarkılarla dinleyenleri coşturdu. Şenliğe katılan vatandaşların bazıları, kurdukları çadırlarda vakit geçirirken, bazıları da mangal yakıp ailece piknik yapmanın keyfini çıkarttı. Katılımcılar, şenlikleri düzenleyenlere teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli