Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Karagöz-Hacivatlı trafik eğitimi

Karagöz-Hacivatlı trafik eğitimi

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine, trafik eğitimi Karagöz-Hacivatın gölge oyunuyla öğretiliyor.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine, trafik eğitimi Karagöz-Hacivat`ın gölge oyunuyla öğretiliyor.
Ocaklar Beldesi ilköğretim okul öğrencileri ile başlayan, toplum destekli polislik çalışmaları kapsamında devam eden trafik eğitimi Ocaklar Beldesinden sonra Erdek`teki ilköğretim okulları ile devam etti. Sırasıyla, 16-17-18 Mart 2011 tarihleri arasında 5 ilköğretim okulunda yaklaşık 1500 öğrenciye Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile Trafik Eğitimi verildi.
Gerçekleşen eğitim oyunu ile öğrencilerin bilgilendirilmesi, eğitimi ve trafik bilincinin aşılanmasının hedeflendiği, çalışmaların da bu yönde sürdürüleceği dile getirildi. Balıkesir Gölge Tiyatrosu tarafından oynanan oyunla ilgili kısa bir açıklama yapan, uzun yıllar sanatçı Lale Oraloğlu ile birlikte çalışan başarılı oyuncu Cemal Gür, "hem geleneksel gölge tiyatromuzun unutulmaması yönünde bir görevimizi yapıyoruz hem de çok faydalarını gözlemlediğimiz ve çok da ihtiyacımız olan bir konuda Emniyet müdürlüğümüzce birlikteyiz. Küçüklerimizin ilgisi çok fazla. Eğitim camiamızın da katkıları ile böyle bir eğitimin çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüzün büyük katkıları olduğunu söylemem gerekiyor." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı