Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karakaş, Manyas´ta ?Süt Üreticisi Zor Durumda?

Karakaş, Manyas´ta  ?Süt Üreticisi Zor Durumda?

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, süt üretilerinin çok zorda olduğunu söyleyip, süt fiyatlarının güncellenmesini istedi.

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, süt üretilerinin çok zorda olduğunu söyleyip, süt fiyatlarının güncellenmesini istedi.
1 litre çiğ sütün üreticiden 2 lira 34 kuruşa satın alınması gerektiğini belirten Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, süt üreticisinin çok zorda olduğunu ve süt fiyatlarının ivedilikle güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.
Günlük süt üretiminin 140 ton civarında olduğu Manyas´ta en son Ulusal Süt Konseyi tarafından 2018 yılı sonunda toplanarak 2019 yılı Ocak-Şubat ve Mart ayları için çiğ süt desteğini mevcut 10 kuruş üzerine 15 kuruş arttırarak fiyatı açıkladığını hatırlatan Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, "Üreticimiz 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla sütü kaç liraya verdiğini bilmiyor, konsey aceleye getirerek kendi arasında Mart ayı sonuna kadar fiyat verdi. Artık bıçak kemiğe dayandı, süt üreticinin dayanacak gücü kalmadı. Artan yem, enerji, mazot ve tüm girdiler % 100 artmışken, artık bu sürdürülebilirliği kalmamıştır. Ulusal Süt Konseyi (USK) acilen toplanıp bu belirsizliğe son vermeli ve de yaklaşık bir yılın mağduriyetini gidermelidir." dedi.
Manyas´ın Sesi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı