Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Karakaş, süt tüketiminin arttırılmasını işaret etti

Karakaş, süt tüketiminin arttırılmasını işaret etti

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, ülkemizin süt tüketiminde AB ülkelerinin çok gerisinde kaldığını söyledi.

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, ülkemizin süt tüketiminde AB ülkelerinin çok gerisinde kaldığını söyledi.
Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, ülkemiz ve AB ülkelerindeki süt tüketimini değerlendirdi.
Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, sağlık açısından son derece değerli bir ürün olan sütün, tüm yaş gruplarında tüketiminin artırılması için kampanyalar düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Süt tüketimini artırmak için önemli bir enstruman olan okul sütü programının tüm yıla yayılması gerektiğinin altını çizen Karakaş, ?Sütün sağlığa olan faydaları da dikkate alınarak, kişi başına düşen süt tüketiminin gelişmiş ülkelerin seviyelerine çıkarılması için toplumsal bilinci artıracak eğitim çalışmalarına da ağırlık verilmelidir.? dedi.
Karakaş: ?Sürdürülebilir üretim için neler yapılmalı??
Sektörün istikrara kavuşması, sürdürülebilir bir üretime ulaşması için yapılması gerekenleri açıklayan Başkan Karakaş ?Üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için çiğ süt/yem paritesinin en az 1,5 olması için gereken tedbirler alınmalıdır. Hayvancılık destekleri artarak devam etmelidir. Son dönemde artan döviz kurları nedeniyle yem fiyatlarında önemli oranlarda artış olmuştur. Sürekli artan yem fiyatları için gereken tedbirler alınmalıdır. Brusella, tüberküloz olmak üzere birçok hastalıkla mücadele için bütçeden yeterli kaynak aktarılmalıdır. Süt ve süt ürünleri ihracatı destekleyici politikalar uygulanmalı, sektörün ihracat odaklı çalışması sağlanmalıdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Menkeszi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false