Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Karakola düşen çocuk sayısı katlanarak artıyor

Karakola düşen çocuk sayısı katlanarak artıyor

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, karakola getirilen çocuk sayısının son 4 yılda katlanarak artmasını meclise getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, karakola getirilen çocuk sayısının son 4 yılda katlanarak artmasını meclise getirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya dönük olarak iki ayrı soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Türkiye İstatistik Kurumu`nun yayınladığı verilere göre 2013 yılında ülkemizde herhangi bir nedenle güvenlik birimine gelen veya getirilen çocuk sayısını gündeme taşıdı. 2009 yılında 151.961 olarak gerçekleşen bu rakamın 2013 yılında 273.571 olarak gerçekleştiğini söyleyen Gümüş, bu çarpıcı artışın nedenlerinin araştırılmasını istedi.
Bu çocukların güvenlik birimlerine geliş veya getiriliş nedenlerinin detaylarına bakıldığında ise daha çarpıcı bir tablo ortaya çıktığını söyleyen Gümüş, suça sürüklenme nedeni ile gelen ya da getirilen çocuk sayısının 2009 yılında 68.344 iken bu sayının 2013 yılında 115.439`a çıktığını; 2009 yılından 2013 yılına; kayıp sayısının 5081`den 16.218`e; mağdur sayısının ise 61.645`ten 121.717`ye çıktığını belirtti.
Gümüş, soru önergeleriyle şu soruları gündeme getirdi: “Genel anlamda güvenlik birimine gelen ya da getirilen çocukların sayısındaki artışın nedenleri Bakanlığınızca araştırılmakta mıdır? Eğer araştırılıyorsa bugüne kadar ne tür sonuçlara varılmıştır? Suça sürüklenme nedeni ile güvenlik birimlerine gelen ya da getirilen çocuk sayısındaki artışın nedenleri Bakanlığınızca araştırılmakta mıdır? Eğer araştırılıyorsa bugüne kadar ne tür sonuçlara varılmıştır? Kaybolma nedeni ile güvenlik birimlerine gelen ya da getirilen çocuk sayısındaki artışın nedenleri Bakanlığınızca araştırılmakta mıdır? Eğer araştırılıyorsa bugüne kadar ne tür sonuçlara varılmıştır? Mağdur olma nedeni ile güvenlik birimlerine gelen ya da getirilen çocuk sayısındaki artışın nedenleri Bakanlığınızca araştırılmakta mıdır? Eğer araştırılıyorsa bugüne kadar ne tür sonuçlara varılmıştır? Tüm bu sayıların en aza indirilmesi için ne tür politikalar geliştirilmesi gerektiği yönünde Bakanlığınızın yaklaşımı nedir?”



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli