Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Karapürçekli bayanlar CHP gurubunda

Karapürçekli bayanlar CHP gurubunda

Karapürçek Kadınları Yardımlaşma Dayanışma Kültür Sanat Derneği yöneticileri gittikleri Ankarada CHP Balıkesir milletvekilleri ile görüştü.

Karapürçek Kadınları Yardımlaşma Dayanışma Kültür Sanat Derneği yöneticileri gittikleri Ankara`da CHP Balıkesir milletvekilleri ile görüştü.
CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova, Av. Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, Karapürçekli konuklarını TBMM`de ağırladı.
Karapürçek heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce`yi ziyaret etti. 
Karapürçek Kadınları, CHP Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmede, yaptıkları yöresel el emeği ürünler hakkında bilgi verirken, genel amaçlarının "Karapürçek`te yaşayan ve sosyo-ekonomik durumlarına göre dezavantajlı bir grup olarak tanımlanan kadınlara, kısmi istihdam olanakları sağlayarak, ek gelir yaratmalarına destek olmak olduğunu" dile getirdiler. 
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, kadınların istihdama katılmaları için olanak yaratmada yöresel ürün pazarları önemli bir çıkış noktasıdır şeklinde konuştu.
Kadınlar ekonomik güçlerini artırdığı ölçüde kendilerine olan güvenleri de artmakta, karar alma mekanizmalarında yer almak için de kendilerine fırsat yaratmaktadırlar diyerek konuşmasını sürdüren Akova, "Ekonomide, siyasette önemli bir güç olmak için kadınların çalışıp, üretmeleri gerekmektedirler. Toplumun ilerlemesinde en önemli rol kadınlara düşmektedir. Karapürçek Kadınları başarılı çalışmalarından dolayı tüm bölgede örnek olarak alınmaktadır. Kendilerinden her yerde övgüyle bahsedip, örnek rol modeli olarak anlatmaktayız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli