Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Karapürçek’te Rahvan At Yarışları coşku içinde geçti

Karapürçek’te Rahvan At Yarışları coşku içinde geçti

Susurluk Belediyesi ve Susurluk Karapürçek Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik Spor Kulübü işbirliği ile “Rahvan At Yarışları ve Atlı Okçuluk Oyunları Festivali” gerçekleştirildi. 19 Haziran Pazar günü 41’incisi düzenlenen Rahv

Susurluk Belediyesi ve Susurluk Karapürçek Rahvan Atları Binicilik Yetiştiricilik Spor Kulübü işbirliği ile “Rahvan At Yarışları ve Atlı Okçuluk Oyunları Festivali” gerçekleştirildi. 19 Haziran Pazar günü 41’incisi düzenlenen Rahvan At Yarışları’nın Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen Karapürçek Rahvan At Yarışları’nda nefesler kesildi. Rahvan at kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla yapılan festival bu yıl da büyük ilgiyle izlendi.
Atlı okçuluk oyunları festivalinin de yer aldığı etkinlikte 150’nin üstünde at, boylarında birinci olmak için yarıştı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Karapürçek Rahvan At Yarışması’nda düzenleme komitesinin yarışa katılacak atların boylarını belirlemesiyle devam etti. 
Boylar belirlenirken kalabalık topluluğa yönelik atlı okçuluk gösterileri yapıldı. Susurluk Belediye Başkan Vekili Kamil Gürel’in konuşmasının ardından yarışlara geçildi. Türkiye genelinden gelen 150 at, yarış boyunca boylarında birinciliği elde etmek için yarıştı. MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın sahip olduğu iki at da yarışlara katıldı. 
Okçuluk Savaş Sanatları Kulübü’nün gösterileriyle renklenen yarışmada; Üç Yaşlı Tay, Dört Yaşlı Tay, Deste, Taze Beşli, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş olmak üzere 8 farklı kategoride yarışıldı. 
“Baş Atlar” Yarışında birinciliği Aydın’ın Nazilli ilçesinden katılan Ayvaz, ikinciliği Bursa’nın Akçalar ilçesinden katılan Doktor Erdem, üçüncülüğü Gölcük’ten katılan Ali Yıldırım Sezer kazandı. 
“Baş Altı Atlar” yarışında birinciliği Turgutlu’dan katılan İbrahim Koşar, ikinciliği Gölcük Değirmendere’den katılan Turgay Tarman, üçüncülüğü İzmir Buca’dan katılan Özgür Güven kazandı. 
“Büyük Orta Atlar” yarışında ise birinci Afyon’dan katılan Ali Kuyumcu olurken Kütahya’dan katılan Niyazi Yayvu ikinci oldu. Üçüncü İvrindi’den katılan Özcan Demiralp oldu. 
Küçük Orta Atlar kategorisinde Bursa’dan İsmet Büyükataman birinci, Konya’dan Mevlüt Tosun ikinci ve Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden katılan Mutallip Gemedere üçüncü oldu. Taze Beşli Atlar kategorisinde yarışan Menemen’den Meriç Balcı birinci ve Gölcük’ten katılan İsmail Tufan ikinci olarak yarışı tamamladı. 
Deste Atlar kategorisinde Kütahya’dan katılan yarışmacılardan Halil İbrahim Aşçı birinci, Niyazi Yavyu ikinci ve Bursa’dan İsmet Büyükataman üçüncü oldu. 
Dört Yaşlı Taylar’da birinci Afyon’dan Mustafa Erbaş, ikinci Bursa’dan Efe Karakoç oldu. 
Üç Yaşlı Taylar kategorisinde birincilik Bursa’dan katılan Ahmet Alan’ın, ikincilik Afyon’dan Hüseyin Beşiktaş’ın ve üçüncülük Bursa’dan Serkan Köseler’in oldu. 
İki Yaşlı Taylar kategorisinde yarışan Levent Kasap birinci, Zekeriya Aykan ikinci ve Halil Yıldırım üçüncülüğü hak etti. Yerli Dörtnal’da Gölcük’ten Engin Kesdoğandeğirmendere birinci olurken, Susurluk Karapürçek’ten katılan yarışmacılar Erhan Çınar ikinci ve Cemil Karaşahin üçüncülüğün sahibi oldu. Arap Atlar kategorisinde Susurluk Karapürçek’ten Erol Kurt birinci, Balıkesir Üçpınar’dan İsmail Karakoç ikinci ve Akhisar’dan Yakup Yıldırım üçüncü oldu. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı