Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kar´da mangal keyfi

Kar´da mangal keyfi

Erdek´te yaşanan yoğun kar yağışı kimilerine büyük zorluk yaşatırken, kimileri de arkadaşları ile birlikte karda mangal keyfi yaptı.

Erdek´te yaşanan yoğun kar yağışı kimilerine büyük zorluk yaşatırken, kimileri de arkadaşları ile birlikte karda mangal keyfi yaptı.
Geçtiğimiz günlerde yoğun kar nedeniyle işyerlerini kapatan İlçemiz İstiklal Caddesi esnafları karda mangal keyfini yaşadılar.
Erdek´te yüzünü gösteren kara kış, hayatın büyük bölümünde zorluklar yaşatıyor. Sabah işlerine gitmek isteyen vatandaşlar kar ve buz ile mücadele ederken, yaşanan zorlukların yanında güzellikleri de ortaya koyuyor.
Kar keyfini doya doya yaşamak isteyen ve tercihini Bursa Uludağ da kullanmak isteyen ama kısıtlı bütçesi nedeni ile gidemeyen İlçe esnafı karın keyfini yaşamak için arkadaşları ile birlikte mangal keyfinde bir araya geldi.
İlçemiz İstiklal Caddesi esnaflarından Mimar Atilla Özsaraç, Erdek Belediyesi´nden emekli Topoğraf Hüseyin Ege, birlikte çalışan işyerindeki arkadaşları ile İstiklal Caddesi esnafı mangal başında bir araya geldiler.
Mangal keyfi için Ocaklar Mahallesi´ni seçen İstiklal Caddesi esnafları, çeşme başındaki mangal yakma işi ile etleri pişirme görevi Hüseyin Ege tarafından üstlenildi.
Grup, bir yandan mangalın keyfini yaşarken, diğer yandan kendi aralarında kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar. Birlikte yenen öğle yemeğinden sonra mangala katılan esnaflar birlikte o günün hatırasını fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdiler.
Kar yağışını fırsat bilerek öğle arasında güzel dakikalar yaşadıklarını söyleyen Mimar Atilla Özsaraç konuşmasında, "Burada İstiklal Caddesindeki arkadaş-larımızı bir araya getirdik. Ocaklar Mahallesinde hazırladığımız mangalımızda öğle yemeğimizi kar ortamında yedik. Birlikte olduğumuz esnaf arkadaşlarımız da katıldı çokta güzel oldu" dedi.
Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: mangal keyfi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı