Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kardan kapanan kırsal mahalle yolları ulaşıma açıldı

Kardan kapanan kırsal mahalle yolları ulaşıma açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 448 kırsal mahalle yollarının tamamen açıldığı, 100 kırsal mahalle yolunun da açılması için başlatılan çalışmaların halen devam ettiği bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 448 kırsal mahalle yollarının tamamen açıldığı, 100 kırsal mahalle yolunun da açılması için başlatılan çalışmaların halen devam ettiği bildirildi.
Balıkesir’de 30 Aralık 2014 akşamından itibaren yağan ve kısa sürede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle karayollarında yaşanan sorunu çözmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi, Altıeylül, Bigadiç, Susurluk, Savaştepe Sındırgı İlçe Belediyelerine ait araç ve ekiplerin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere destek verip, yollarda mahsur kalan vatandaşlara yardım ulaştırılması ikısa sürede giderildi.
Özellikle TIR ve kamyonlar ile diğer araçların kayması, ters yönde ilerlemeleri neticesinde oluşan trafikteki tıkanıklık, Balıkesir-İzmir Karayolunun iki gün süreyle ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Yoğun tipi ve kar yağışının etkili olduğu bölgede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarını seferber ederken, Kızılay ve AFAD ekipleriyle birlikte yürütülen çalışmalarda yollarda mahsur kalan 30 bin civarında vatandaşa kumanya ve benzeri yardım paketleri ulaştırıldı. Bu arada, karla kapanan yollardaki tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürüldü.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, yılbaşı tatili nedeniyle yoğunluğun normalinden birkaç kat daha arttığı Balıkesir karayollarında özellikle il sınırına yakın mevkilerde kar yüzünden kapanan yollardaki büyük araçların bir şekilde yolu kapatması nedeniyle oluşan kilometrelerce araç kuyruklarında kurtarma ekiplerinin de sorun yaşanan yerlere ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşadığını açıkladı.
Araç kuyruklarını çözmek için orta refüjlerin yıkılıp araçlara geriye dönüş imkanı verilmesiyle biriken yoğunluğun azaltılarak yolun hafifletildiğine değinen Uğur, araçlara Balıkesir’e dönmeleri çağrısında bulunarak İzmir’e gidecekleri körfez yolundaki Havran-Burhaniye ve Ayvalık üzerine yönlendirmişti.
Balıkesir-İzmir Karayolu 2 günlük sıkıntının ardından tamamen ulaşıma açılırken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler Balıkesir il sınırındaki çalışmalarını tamamladıktan sonra bu kez Manisa il sınırındaki çalışmalara destek verdiler.
Ekipler, kırsal mahalle yollarında
Ana arterlerin haricinde çok sayıdaki kırsal mahalle yollarında da kar ve tipi yüzünden yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. İlk günden itibaren alarma geçirilen Büyükşehir belediyesi ekipleri kapanan yolları açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur gerek ana arterlerde gerekse köy yollarına giderek yerinde incelemelerde bulunup çalışmaları denetledi. 4 Ocak 2015 saat 16.00 itibariyle 546 köy yolunun ulaşıma açık olduğu, çalışmalar sırasında bu köy yollarının yarısına yakının kısa süre sonra tekrar kapandığı ve akabinde ekiplerin yoğun çalışması sonucu yeniden açıldığı açıklandı. Bu çalışmalarda toplam 20 ilçedeki şantiyelere bağlı 49 ayrı ekip çalışırken, 3 dozer, 33 greyder, 47 kepçe, 2 kar küreme, 2 tuzlama aracının görev yaptığı kaydedildi.
Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilgili diğer birimlerle birlikte 5 Ocak Pazartesi gününden itibaren beklenen ikinci dalga kar yağışıyla ilgili olarak tüm ekip ve ekipmanların hazır bir şekilde bekletildiğini, teyakkuz halinin devam ettiğini bildirdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false