Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kardeş Kent Kamen heyeti Kuşcenneti´ne hayran kaldı

Kardeş Kent Kamen heyeti Kuşcenneti´ne hayran kaldı

Bandırma´nın Kardeş şehirlerinden olan Almanya´nın Kamen Kenti´nin Belediye Başkanı Elka Kappen ve beraberindeki heyet 1 Nisan 1938 yılında balık avladığı

Bandırma´nın Kardeş şehirlerinden olan Almanya´nın Kamen Kenti´nin Belediye Başkanı Elka Kappen ve beraberindeki heyet 1 Nisan 1938 yılında balık avladığı sırada keşfedip ve buranın gelişmesi için tüm olanaklarını sağlayan Alman Profesör Curt Koswig´in bugüne getirilmesinde büyük katkıları olan Kuşcenneti´ni gezdi.
Başkan Elka Kappen ve beraberindekiler önce, cennet içersinde görülen kuş ve bazı hayvanların tahnit edilmiş olarak bulunduğu müzede inceleme yaptı daha sonra canlı görüntü izleme merkezinde kuluçka da bulunan pelikanları ve ağaçlarda yuvalanan kuşları izledi.
Kuşcenneti Milli Park Şefi Ferah Çakır´da, Kuşcenneti´ni keşfeden Alman Profesör Curt Koswig ile ilgili kendilerine kısa bir bilgi sundu.
Kamen Belediye Başkanı Elka Kappen gazetecilere yaptığı açıklamada doğayı korumanın önemine değinerek şöyle konuştu: ?Sanayi birçok yeri işgal ediyor son zamanlarda, turizm de aynı. Doğayı ve bölgeyi korumak, yeşil alanı korumak da çok önemli bir şey. Bandırma´nın da böyle doğal bir yere sahip olmasından duyduğu sevgiyi doğal buluyorum.? dedi.
Daha sonra gözlem kulesine çıkan heyet Alman konuklar, buradan dürbünler ile kuşları izleyerek, fotoğraf çekti. Ziyaretin sonunda Kuşcenneti Mahallesi´nde Alman konuklara yöresel yemeklerden oluşan bir öğle yemeği ikramında bulunuldu.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli