Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Karesi Belediyesi AB Proje sayısı 3´e yükseldi

Karesi Belediyesi AB Proje sayısı 3´e yükseldi

Karesi Belediyesi, yürüttüğü Avrupa Birliği projelerine bir yenisini daha ekledi.

Karesi Belediyesi, yürüttüğü Avrupa Birliği projelerine bir yenisini daha ekledi.
Akıllı Şehir konsepti üzerine kurulu olan ve İspanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ?Start Up For Development? isimli projede Karesi Belediyesi yerel iştirakçi olarak yer alacak. Bu projeyle birlikte Karesi´nin yürüttüğü AB proje sayısı 3´e çıkmış oldu.
İspanya Ulusal Ajansı tarafından 2020 yılında kabul edilen Universitat Jaume I-Empresa (İspanya)´ nın başvuru sahibi olduğu ?Start Up For Development? isimli ve 2020-1-ES01-KA204-082611 referans numaralı projenin faaliyetlerine başlandı. Proje ortakları arasında Kocatürk Eğitim ve Danışmanlık (Türkiye), Stowarzyszenie ARID (Polonya), Regional Development Agency with Business Support Centre for Small and Medium Sized Entreprises (Bulgaristan) ve Alternative Innovative Development (Yunanistan) yer alıyor. Karesi Belediyesi de projede yerel iştirakçi olarak görev alacak.
Akıllı şehir konsepti ve bu çözümleri uygulama yetkisi olan belediyelerin bu konsepti özümsemesi üzerine kurulu olan projede, belediyelerin akılcı çözümler sunma noktasında uzman ihtiyaçları karşılanmış olacak. Projenin amacı belediyelerin akıllı şehir kavramını özümsemelerine olanak sağlayacak olan eğitmenlere bir eğitim hazırlamak. Bu sayede Karesi Belediyesi içerisinde akıllı şehircilik konusunda eğitmen statüsüne sahip personeller yetiştirilmesi öngörülüyor.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli