Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Karesi Belediyesi araç parkı güçleniyor

Karesi Belediyesi araç parkı güçleniyor

Karesi Belediyesi´nde kiralık araç dönemi bitiyor.

Karesi Belediyesi´nde kiralık araç dönemi bitiyor.
Karesi İlçesi´nin çöplerini kiralık araçlarla toplayan Karesi Belediyesi, bundan sonra kendi araçlarıyla hizmet vermeye başlayacak.
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Fen İşleri Müdürlüğü´ne 4, Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne 2´si Çevre Bakanlığı´ndan hibe 18 aracı belediyeye kazandırdıklarını söyledi.
Karesi Belediyesi araç ve hizmet kiralama yöntemiyle sürdürülen çalışmalarını kısa sürede sonlandırarak, kendi araçlarını sahaya sürecek.
Göreve başladıkları bir yılı aşkın süredir daha güçlü bir Karesi Belediyesi için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, öncelikli hedeflerinin hizmetlerde kullanılan kiralık araçlardan kurtularak belediye mülkiyetindeki araçlarla hizmet vermek olduğu açıkladı.
Bunun adımlarını bir bir attıklarını söyleyen Başkan Orkan, ?Karesi Belediyesi, Balıkesir´de bulunan 20 ilçenin en yüksek nüfusu olan ilçesi. Böyle bir belediyenin de güçlü bir belediye olması için araç parkının da güçlü olması gerektiğini düşündük. Bununla ilgili çalışmalarında meyvesini almaya başladık. Bugün 4 tane Fen İşlerine hafriyat kamyonu aldık. Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü´nün araç parkını da güçlendiriyoruz.? dedi.
Karesi Belediyesi´nin yerli üretim kamyonları tercih ettiğini işaret eden Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, aynı zamanda çöp kamyonları tercih edilirken iş güvenliğine de önem verdiklerini söylediler. Yeni çöp kamyonlarının sensörlü olduğunu, geri gidemediğini belirten yetkililer, kamyonların 30 kilometre hızı da geçemediğini ifade ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı