Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karesi Kent Konseyi, Büyükşehir´de

Karesi Kent Konseyi, Büyükşehir´de

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kent Konseyi ile bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kent Konseyi ile bir araya geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Karesi Kent Konseyi´ni ağırladı.
Karesi Kent Konseyi Başkanı Şaban Akkol tarafından konseyin 6 aylık çalışmaları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıya Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı da katıldı.
Karesi Kent Konseyi Başkanlığı döneminde Başkan Yücel Yılmaz ile birlikte Karesi için ciddi mesai harcadıklarını söyleyen Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Karesi Kent Konseyi ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını kaydederek, "Şehir için dertlenen gönüllü sayısı giderek artıyor. Bizler sizinle işbirliği halinde şehrin yönetimine, ihtiyaç ve beklentilerine dair politika belirleyen ve öneri sunan bir yapı oluşturmayı önemsiyoruz. Bu süreçte de herkesin katkısına açığız." dedi.
Karesi Kent Konseyi´nin 6 aylık çalışmaları hakkında bilgiler veren Karesi Kent Konseyi Başkanı Şaban Akkol, "Karesi´nin tüm dinamikleri şuan burada. Bizler birlik, beraberlik, uyum ve koordinasyon gibi kavramlar ile şehrin enerjisinin doğru noktalara odaklanmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Karesi Kent Konseyi farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği, şehri karşılıksız seven gönüllü insanların buluştuğu bir platformdur, Karesi´nin en önemli değeridir." şeklinde konuştu.
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ise Karesi Kent Konseyi´nin büyük bir aile olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise kent konseylerinin şehirlerin vazgeçilmezi olduğunu vurguladı. Katılımcı belediyecilik noktasında kent konseylerinin şehrin en çok ihtiyaç duyduğu yapılardan olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, ?Bizler katılımcı belediyecilik, çevre dostu belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve hizmet belediyeciliği olmak üzere 5 ana felsefede belediyecilik yapıyoruz. Fark yaratacağımız alanlar ise katılımcılık, çevre dostu şehir, sosyal ve kültürel çalışmalar olacağına inanıyorum. Gönüllülerle bu işler mükemmel yapılıyor. Biz Karesi Kent Konseyi´ni bu enstrumanları hayata geçirelim diye kurduk. Karesi Kent Konseyi bu noktada amacına ulaştı. Sizleri gördükten sonra başarı çıtasının daha yükseleceğini düşünüyorum, içim çok rahat.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli