Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz: "Empati yapın, soru sorun"

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz:

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencileri girişimcilik konusunda bilgilendirdi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Doğa Koleji öğrencilerine `t-MBA Girişimcilik` konusunda tecrübelerini aktardı. Öğrencilerle soru cevap şeklinde söyleşi yapan Başkan Yılmaz, "Hayat, herşeyi kendi başınıza çözebileceğiniz kadar uzun değil. Empati yapın, soru sorun ve başkalarının tecrübelerinden faydalanın" diye önerilerde bulundu.
Yılmaz: "10 yılda 30 yıllık iş yaptım”
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Doğa Koleji`nin daveti üzerine okulda öğrencilerle bir araya geldi. Okulda incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz`a, okulun kurucusu Tahsin Kesici ve öğretmenler eşlik etti.
Başkan Yılmaz, salonda öğrencilere girişimcilik ile ilgili bilgi ve tecrübelerini anlattı. Ticari hayatında nasıl bir yol izlediğini ve nasıl belediye başkanı olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Balıkesir`de fiziksel ve kültürel açıdan çok büyük değişiklikler olacağının altını çizen ve hayatta inişlerin, çıkışların olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Öncelikle empati duymak gerekiyor. Empati yapmazsanız halkla ilişkiniz bitmiş demektir. Sizler de empati yapın. Aile ahlakıyla beraber iyi bir gözlemci olmalısınız. Ön yargılardan uzaklaşın, insana insan gibi davranmaya çalışın. İnsanları incitmeden hayır demeyi bilirseniz işte o zaman başarılı olursunuz. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor, şehirde yaşayanların doğurduğu enerji çok önemli. Balıkesir`in en büyük sorunlarından birisi de kötüleme mekanizmasıdır. Dışarıdan birisi geldiğinde yakınındaki esnafı sorduğunda hemen kötüleme mekanizmasını devreye sokuyor ve o esnaf hakkında hoş olmayan şeyler söylüyor. Bizim bu mekanizmadan kurtulmamız gerekiyor" dedi.
Yılmaz: “Yatırımcıları davet ediyoruz”
Başkan Yılmaz, şehirde bir ailenin evinden dışarı çıktığı zaman müzik dinleyebileceği dünya mutfaklarını tadabileceği mekanların olması gerektiğini, bunun içinde yerli ve yabancı yatırımcıları sürekli şehre davet ettiklerinin bilgisini verdi.
Yılmaz: “Tecrübelerden faydalanın”
`Hayat, her şeyi kendi başınıza çözebileceğiniz kadar uzun değil` diyen Başkan Yılmaz, "Bir işe hevesli başlayıp başkalarının tecrübelerini kullanmıyorsanız işte o zaman en verimli çağınız da kendinizi borç ödüyor olarak bulabilirsiniz. Bir işe girmeden önce başarılı firmaları inceleyin. Özellikle başarısız olan firmaların neden battığını araştırın ve onlardan kendinize ders çıkarın. Ben ticarette hep soru sordum, nedenleri araştırdım ve çalışma arkadaşlarıma hep değer verdim. Başarılı insanları kendinize idol seçin. Ailenizin başarılarını takdir edin ve ailenizi olduğu gibi kabul edin. Ailenizin yaptığı hatalardan ders çıkarın ve hataları siz de yapmayın" diyerek öğrencilere öğütler verdi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false