Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi Belediyesi Gençlerin Avrupa’ya Açılan Kapısı

Karesi Belediyesi Gençlerin Avrupa’ya Açılan Kapısı

Karesi Belediyesi, 2022 yılının son 9 ayın da 1000’in üzerinde gence mentörlük ve danışmanlık hizmeti verdi.

Karesi Belediyesi, 2022 yılının son 9 ayın da 1000’in üzerinde gence mentörlük ve danışmanlık hizmeti verdi. 
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eurodesk Temas Noktası olan Karesi Belediyesi, mentörlük ve danışmanlık çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılının Nisan ayından bu yana Eurodesk Temas Noktası olan Karesi Belediyesi, 9 ayda 1068 gence bilgilendirmelerde bulundu. Çalışmalar kapsamında 260 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapılırken, 808 kişiye ise mail yoluyla hizmet verildi. 
Bilgilendirme faaliyeti kapsamında katılımcılara Karesi Belediyesi’nin hali hazırda yürütmekte olduğu AB projeleri hakkında bilgi verilirken, Eurodesk Temas noktası olarak yapılacak çalışmalar anlatıldı. 
Yapılan çalışmaları hakkında bilgiler veren Karesi Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil “Ülkemiz gençliği kendileri için yurtiçi ve yurtdışında sunulan imkan ve fırsatlar hakkında yeterince bilgi sahibi değiller. Bizde Karesi Belediyesi olarak bu programa başvuruda bulunmayı ve gençlere Avrupa Birliği fırsatlarını anlatmayı ve gençler ile Avrupa arasında bir köprü oluşturmayı kendimize vazife edindik. Bu bağlamda yaptığımız toplantıda Eurodesk, Time to Move, Avrupa Birliği Dayanışma Ağı (ESC) gibi programlar hakkında gençlerimizi bilgilendirdik. Eurodesk Temas Noktası olarak belediyemizin 4.katında Eurodesk Temas Noktası ofisini faaliyete geçirdik. Buraya gelecek olan tüm gençleri AB fırsatları hakkında bilgilendirmeye, Avrupa Birliği projeleri konusunda mentörlük ve danışmanlık yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı