Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi ‘de Mavi Konteynır dönemi başladı

Karesi ‘de Mavi Konteynır dönemi başladı

Karesi Belediyesi ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında çöp konteynırları yanına mavi konteynırlar koymaya başladı. Adnan Menderes Mahallesi’nde 50 konteynır ile başlayan ve tüm ilçeye yayılacak olan çalışma kapsamında mahalle sakinleri

Karesi Belediyesi ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında çöp konteynırları yanına mavi konteynırlar koymaya başladı. Adnan Menderes Mahallesi’nde 50 konteynır ile başlayan ve tüm ilçeye yayılacak olan çalışma kapsamında mahalle sakinlerine 5 bine yakın bilgilendirme broşürü dağıtıldı. 
‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi, gri renkli çöp konteynırlarının yanına mavi renkli geri dönüşüm konteynırları yerleştirirken, vatandaşların çöplerini gri, geri dönüşümleri ise mavi konteynırlara atmaları isteniyor. 
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların, mavi konteynırların içine kâğıt-karton, plastik, cam ve metal olarak gruplanan geri dönüştürülebilir atıkları atmaları, gri konteynırların içine ise evsel atıkları (günlük çöpleri) atmaları istendi. 
Yapılan bu çalışma ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin oluşturulması ve atıkları kaynağında ayrıştırmayı sağlayarak ilçede sıfır atık yönetim sisteminin uygulanması hedefleniyor. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Karesi Konteynır dönemi başladı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı