Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Karesi GES Projesi törenle hizmete girdi

Karesi GES Projesi törenle hizmete girdi

Karesi Belediyesi’nin “Temiz Enerji ve Daha Yeşil Karesi” sloganıyla üretime başlayan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin açılışı yapıldı.

Karesi Belediyesi’nin “Temiz Enerji ve Daha Yeşil Karesi” sloganıyla üretime başlayan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin açılışı yapıldı. 
Karesi Belediyesinin Davutlar Mahallesi’nde kurduğu ve üretime başlayan Güneş Enerjisi Santrali (GES) için açılış töreni düzenlendi. Temiz Enerji ve Daha Yeşil Karesi" için 19 bin 760 metrekare alanda 3 bin 120 panel ile üretime başlayan Güneş Enerjisi Santrali Davutlar Mahallesi’nde hizmet veriyor. 
Açılış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi, 
Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini 5 MW güce yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Orkan, “GES projemiz 1.2 MW burayı 5 MW’a çıkarmayı düşünüyoruz. Geliriniz arttırma amacımız var. Başka bölgelerde de çalışma yapmayı planlıyoruz. Herhangi bir sıkıntı gecikme olmazsa 10 Kasım’da da Atatürk Evi’ni açacağız” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesinin güzel bir hizmetinin daha açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, GES projesinin hayata geçirilmesinde kendisininde tuzu olduğunu belirterek, “Benimde bu çorbada biraz tuzum var. 11 aydır Tarım Bakanlığı’nda bekliyormuş. İstediğiniz yere araziyi buldum deyip bu panelleri yerleştiremiyorsunuz. Tarım Bakanlığı izin vermiyordu. Ondan sonra Genel Müdür ile aramızdaki bir mütalaa oldu. Neticede avukat olduğum için ikna ettik. Balıkesir güzel bir hava yakaladı. Milletvekilleriyle, bürokrasisi ile belediye başkanlarıyla çok güzel bir ivme yakaladı. Gündelik kaygılarla bizim önümüze engel olmayın. Bırakın şehre hizmet edelim. Daha nice açılışlarda ve programlarda beraber olalım.” dedi. 
Konuşmaların ardından okunan dualar ile tesisin kurdelesi davetliler tarafından kesildi. Kurdele kesimi ardından davetliler hatıra fotoğrafı çektirdi. 
GES açılış törenine; AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Adil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Fikrettin Kocaman, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kadın Kolları başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Karesi Projesi törenle hizmete girdi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı