Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karesi İlçesinde fırınlar denetleniyor

Karesi İlçesinde fırınlar denetleniyor

Karesi Belediyesi Zabıta ve Sağlık Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı hijyen ve gramaj standartlarına göre fırınları denetledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, başlatılan denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalıştıkların

Karesi Belediyesi Zabıta ve Sağlık Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı hijyen ve gramaj standartlarına göre fırınları denetledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, başlatılan denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
Yılmaz: “Fırınlarda kaliteyi yükseltmeye çalışıyoruz”
Karesi Belediyesi Zabıta ve Sağlık Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, fırınlarda üretime ilişkin evrakları, hijyen belgeleri, imalathaneleri, fiyat tarifesi ve gramaj kontrolünü gerçekleştirdi.
Ekmek fırınlarının halk sağlığı açısından büyük önem arz eden gıda imalathaneleri olduğuna dikkat çeken Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ekmek fırınlarında rutin denetimlerimizin yanı sıra belirli aralıklarla özel denetimler ile kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Denetlenen ekmek fırınlarında en önemli sorunların başında fayans ile kaplı olmayan zeminler ve düzensiz depolar geliyor. Hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, ıslak zeminlerin sürekli temiz tutulması, çalışanların temiz olması gibi hayati kuralların takibi, denetimlerde dikkat ettiğimiz hususlardandır" dedi.
Denetimlerin sürekli devam edeceğinin bilgisini veren Başkan Yılmaz, yapılan denetimlerde istenilen koşulları sağlamayan ve eksik belgesi bulunan işyerlerine süre verilerek eksikliklerinin giderilmesi yada eksikliklerini gidermedikleri takdirde cezai işlem uygulandığını söyledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli