Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Karesi İlçesinin kuruluşu tamam…

Karesi İlçesinin kuruluşu tamam…

Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Balıkesir'de yeni kurulan ilçedeki kurumların son durumu hakkında bilgi verdi.

Karesi AVM'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında ayrıca Karesi İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görev yapacak iki muhtarın seçimi yapıldı.
Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, sorumluluk bölgesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hariç tüm kurumların yapılanmasının tamamlandığını söyledi.
15 Ağustos tarihinde Karesi Kaymakamlığı'na atamasının yapıldığını hatırlatan Kaymakam Ahmet Erdoğdu yapılanma ile ilgili şunları söyledi: İlçemizde kuruluştan sonra daire müdürlerimiz ve muhtarlarımızla ilk defa bir araya geliyoruz. 15 Ağustos 2013 tarihinde Kaymakam olarak göreve başladım. Tek başımıza başladığımız kuruluş çalışmalarında biri hariç tüm kurumları eksikleri olmak ile birlikte gerçekleştirdik. Sadece Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz oluşturulamadı. Kısa zamanda bu kurumumuzda hizmet verecek.”
Erdoğdu: Müdürlük hizmet binalarının yerleri belirlendi”
Karesi Kaymakamlığı hizmet binasının KİPA'nın karşısındaki Balıkesir İl Özel İdare eski Binası'nda yer aldığını belirten Kaymakam Ahmet Erdoğdu, çoğu müdürlüğün de aynı çatı altında yer aldığını söyledi. Erdoğdu, 30 Mart'a yapılan mahalli idareler seçimleri ile birlikte ilçe belediyemiz kurularak çalışmalara başladı. İlçe teşkilatımızda bulunan Yazı İşleri Müdürlüğü, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, Mal Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel İdare eski Binasında hizmet vermektedir. Şu an Valilik binasında bulunan Nüfus Müdürlüğü, Anafartalar Caddesi'nde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve yeni kurulacak Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz, İl Özel İdaresi'nin Kaymakamlık binamıza yerleştirilmiş olacak. İlçe Müftülüğümüz İl Müftülüğümüzün eski binasında, ilçe Toplum Sağlığı Merkezimiz, Atatürk Parkı Karşısında bulunan binada, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğümüz İsmail Akçay spor sahasında. İlçe Tapu Müdürlüğümüz Karesi AVM'de yakında hizmet verecektir.” diye konuştu.
Muhtarların görev ve yükümlülüklerini kanunda belirtildiğini kaydeden Erdoğdu Kurumlaşma çalışmalarının yanı sıra ilçemizde bulunması gereken heyetler oluşturuldu. Diğer mevzuat hükümlerine göre oluşturulması gereken kurumlarda oluşturulacak. Bugün burada bulunmamızın nedenlerinden birisi de ilçemizde kurduğumuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın karar organı olan Vakıf Mütevelli heyetimize iki mahalle muhtarımızı seçeceğiz. Bununla birlikte Vakfın kuruluş çalışmaları da tamamlanmış olacak. Bu arada vatandaşlarımızın çok sık başvuru yaptığı İlçe Tüketici Hakem Heyeti oluşturularak hizmet vermeye başladı. Müracaatların bir kısmı da karar bağlandı. Köylerimiz ve beldeler tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalleye dönüştürüldü. Muhtarlar mahalleyi yönetmek, mahallenin tüzel kişiliğini oluşturmak, belediye ile ilgili işleri yürütmek ve diğer kuramlarla işbirliği yapmakta hükümlü kılınmıştır” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı