Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi´de ?Her bebeğe bir fidan?

Karesi´de ?Her bebeğe bir fidan?

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, son dönemde artan orman yangınlarının oluşturduğu tahribatı...

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, son dönemde artan orman yangınlarının oluşturduğu tahribatı gidermek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Karesi İlçesi bırakabilmek için ?Her bebeğe 1 fidan projesi? için ilk adımı attı.
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan´ın öncülük ettiği çalışma kapsamında Karesi´de dünyaya gelen her bebek için belediye tarafından oluşturulacak orman alanına fidan dikilmesi planlanıyor.
Başkan Orkan çalışmayla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Balıkesir Orman Fidanlık Müdürü Metin Kasar´ı ziyaret ederek, fidanlık alanı hakkında bilgiler aldı Fidanlıkta incelemeler yapan Başkan Orkan, ilçeye oluşturulması düşünülen ormanlık alanla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
?Her bebeğe bir fidan projesi´ hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orkan, belediye olarak yeni çocuk sahibi olan çiftlerin sevinçlerine ortak olmak istediklerini belirtti.
Son günlerde yaşanan orman yangınlarına da değinen Başkan Orkan, yaşanan tahribata Karesi Belediyesi olarak bir nebzede olsa merhem olmak istediklerini ifade etti.
Karesi Belediye Meclis Üyeleri adına bir hatıra ormanı kurmak istediklerini de açıklayan Orkan, ?Biz vatandaşlarımızın sevinç ve hüzünlerinde her zaman yanlarında olmaya gayret göstereceğiz. Her bebeğe bir fidan projemiz fidan dikimi ile de anlamlı hale gelecek. Yavrularımızın isimleri inşallah bu ağaçlar ile birlikte büyüyecek. Bu ilçede bundan sonra doğan her çocuğun bir ağacı olacak. Böylelikle gelecek nesillere daha yeşil bir Karesi bırakmanın da adımlarını atmış olacağız.? dedi
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Karesi bebeğe fidan
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false