Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Karesi´de virüs ve haşereyle mücadele birlikte yürütülüyor

Karesi´de virüs ve haşereyle mücadele birlikte yürütülüyor

Karesi Belediyesi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını riskine karşı ilçede dezenfeksiyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi için haşereyle mücadelede de etkin bir şeki

Karesi Belediyesi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını riskine karşı ilçede dezenfeksiyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi için haşereyle mücadelede de etkin bir şekilde çalışıyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşerelere karşı çalışma planı hazırlayan Karesi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri; yeşil alan, ağaç, çöp bidonları, sokaklar, gölet ve bataklık alanları ve su birikintileri gibi tüm kaynakları haşereye karşı ilaçlıyor.
Ekipler tüm mahallelerde sabah erken saatlerde başladıkları ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürürken, ilaçlama faaliyetlerinde modern ilaçlama teknikleriyle doğanın dengesini bozmayacak, Sağlık Bakanlığı´nca onaylı ve toplum ve çevre sağlığına zarar vermeyecek ilaçlar kullanıyor.
Karesi Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içersinde gerçekleştirdiği çalışmalarla, talepler doğrultusunda yapılan ilaçlamaların haricinde taramalar doğrultusunda tespit edilen larva kaynaklarında da ilaçlama yapıyor.
Halk sağlığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında çevreyi ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile hareket eden ekipler, kullanılan biyosidal ürünler ile insan sağlığına zarar vermeyen tamamen biyolojik ürünler kullanıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı