Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Karesi`de araç parkı tartışmaları sona erdi

Karesi`de araç parkı tartışmaları sona erdi

Karesi Belediyesi, ilçede hatalı parkları önlemek ve trafiği daha emniyetli hale getirmek için önlemler alıyor.

Karesi Belediyesi, ilçede hatalı parkları önlemek ve trafiği daha emniyetli hale getirmek için önlemler alıyor.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaklaşık 30 sokağa 371 delinatör, 206 adet yoğun sınır elemanı, 259 metre hız kesici montajı yapıldığını söyledi.
Halk ve esnaf uygulamadan memnun
Karesi İlçesi`nde trafik akışının rahatlaması için Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlükleri ortak bir projeye imza attı.
Üç müdürlüğün koordinasyonu ile trafiğin yoğun olduğu çarşı merkezinde kaldırım kullanımı, trafiğin daha emniyetli hale gelmesi için `delinatör`, `yoğun sınır elemanı`, `kauçuk hız kesici` gibi destek malzemelerinin montajı yapıldı. Halktan ve esnaftan gelen talepler doğrultusunda özellikle kavşak giriş çıkışlarında ve ara sokaklarda uygulanan delinatörler trafiğin akışını rahatlattı.
Kaldırımlar araç işgalinden kurtarıldı
Bu uygulamalar sayesinde, sürücü ve esnaf arasında yaşanan hatalı park kavgalarının da minimuma indirildiğini açıklayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yaya kaldırımları üzerine araç parkını engellemek açısından yoğun sınır elemanı, özellikle ilçe merkezinde kaldırım üzerlerinde montajı yapıldı ve kaldırımlar araçların işgalinden temizlendi. Okul önlerinde ve çocuk bahçesi giriş çıkışlarında özellikle yaya akışının yoğun olduğu bölgelerde hız kesici montajları yaptık. Esnaftan ve halktan gelen talepler doğrultusunda vatandaşın can ve mal güvenliği açısından bu tür çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false