Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KARESİ´NİN GES PROJESİ GÜN SAYIYOR

KARESİ´NİN GES PROJESİ GÜN SAYIYOR

Güneş Enerjisi Santralı (GES) projesine adım adım yaklaşan Karesi Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla birlikte yeşil enerji ile aydınlanacak.

Güneş Enerjisi Santralı (GES) projesine adım adım yaklaşan Karesi Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla birlikte yeşil enerji ile aydınlanacak.
Karesi Belediyesi´nin ekonomik gücünü arttırmak ve tasarruf edici çözümler bulmak için başlattığı çalışmalardan olan 1 MW gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) gün sayıyor.
Önümüzdeki haftalarda faaliyete geçecek olan GES ile Karesi Belediyesi´nin kendi enerjisini üreteceğini söyleyen karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ?Buradan elde edeceğimiz gelir ile kurulum kredisini de ödemiş olacağız. Yaklaşık bir 4 yıllık süre içinde buraya harcanan gider, belediye kasasından çıkmadan ödenmiş olacak? dedi.
Projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulunan Başkan Orkan, kurulum çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi aldı.
GES projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Orkan, ?Yaklaşık 1 hafta içerisinde bize proje teslim edilecek.1 mw´lik GES sistemini oluşturup yapılanmasını tamamladık. Biz tabi bunu yaparken hep söyledik; Belediyenin asli görevlerinin yanında gelir getirici hizmetlerde yapmak lazım. Çünkü belediyenin geliri ne kadar yüksek olursa halkına vereceği hizmeti daha fazla olur düşüncesiyle bu hizmetleri de yapmaya devam edeceğiz. Panellerimiz ve trafo binamız bitmiş durumda. Bittiğinde haftaya üretime geçme durumuna geleceğiz. Biz kalıcı ve çevreci bir sistem yaratmış oluyoruz.? dedi.
Gelir elde edici bu proje ile belediyeyi daha güçlü hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Orkan ?Bizim bu ve bunun gibi projeleri daha da arttırma düşüncemiz var. Bu 1 mw´lık bir projeydi. Burada 5 mw´ye çıkarma şansımız yok. İleriki planlamada Karesi Belediyesi´ne güzel bir gelir olacak. Buradan elde edeceğimiz gelir ile kurulum kredisini de ödemiş olacağız. Yaklaşık bir 4 yıllık süre içinde buraya harcanan gider, belediye kasasından çıkmadan ödenmiş olacak. Hep geleceği planlıyoruz. 4 yıl sonra gelecek olan yönetime iyi, güçlü ve güzel bir belediye bırakmak istiyoruz.? diye konuştu. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: KARESİ PROJESİ SAYIYOR
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli