Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karesi’nin en güzel kareleri ödüllendirildi

Karesi’nin en güzel kareleri ödüllendirildi

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen ve “Pandemi Döneminde Karesi’de Yaşam” konu fotoğraf yarışmasında en güzel karelerin sahipleri ödüllendirildi. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından 112 fotoğraf sanatçısı 399

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen ve “Pandemi Döneminde Karesi’de Yaşam” konu fotoğraf yarışmasında en güzel karelerin sahipleri ödüllendirildi. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından 112 fotoğraf sanatçısı 399 eser ile katıldı. 
Kültürel ve sosyal faaliyetlere önem veren Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen “Pandemi Döneminde Karesi’de Yaşam” konu fotoğraf yarışmasında en güzel karelerin sahipleri ödüllendirildi. Türkiye’nin dört bir yanından 112 fotoğraf sanatçısının 399 eser ile katıldığı yarışmanın ödül töreni Karesi Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlendi. Ödül törenine Türkiye’nin dört bir yanından sanatçılar katıldı. 
Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve fotoğraf sanatçıları dernekleri ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’ndan isimlerin oluşturduğu juri üyeleri tarafından titizlikle incelenerek belirlenen en iyi fotoğrafların sahiplerine ödülleri verildi. Yarışmaya Eskişehir’den katılan fotoğraf sanatçısı Gülin Yiğiter “Yüncü Mehmet Amca” ve “Sosyal Mesafe” ismini verdiği fotoğraflar ile birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü. Yarışmada “Şehitler Camii” fotoğrafıyla Yekta Coşkunsu üçüncülük ödülüne layık görüldü. 
Değerlendirme sonucunda ise Yahya Engin “Saat Kulesine Bakış”, Adil Emektar “Köy Kahvesi” ve Ömer Şahin “Geçit” isimli çalışmalarıyla mansiyon ödülüne layık görüldüler. 
Ödül töreni öncesi Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği (BASAF) Başkanı Osman Sipahi ile Karesi Belediyesi Meclis Üyesi ve fotoğraf sanatçısı Yüksel İpek birer konuşma yaparak Karesi Belediyesi’ne yarışma için teşekkür ederken, sanata ve sanatçıya verdiği değere vurgu yaptılar. 
Tören sonrası 3 gün süreyle açık kalacak olan ve yarışmada derece alan fotoğrafların yer aldığı serginin kurdelesi kesildi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli