Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Karnında 20 yıl 15 kilo ağırlığında kitle taşımış

Karnında 20 yıl 15 kilo ağırlığında kitle taşımış

Erdek Karşıyaka Mahallesi´nden Meliha Balcı (75) 20 yıl karnında 15 kiloluk kitle ile yaşamış.

Erdek Karşıyaka Mahallesi´nden Meliha Balcı (75) 20 yıl karnında 15 kiloluk kitle ile yaşamış.
Bandırma Devlet Hastanesi´nde Genel Cerrahi Uzmanı tarafından ameliyat edilen ve kitle alındıktan sonra konuşan Balcı, doktorlara teşekkür ederek ?Beni cennete çıkardılar? şeklinde konuştu
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, düzenlediği basın toplantısında, hastanın yaklaşık 20 yıl önce karnında büyümeye başlayan bir kitle ile yaşamaya başladığına söyledi.
Şenveli, ?Zamanla bu kitle büyüyerek hastamızı rahatsız etmeye başlamış, hastamız kendi çekincelerinden dolayı ameliyat olmaya yanaşmamış fakat son zamanlarda artık, hayat fonksiyonlarını etkilemeye başlayınca, değişik rahatsızlıklar ortaya çıkarmış tansiyonu yükselmiş, onun üzerine yoğun bakıma alınmış. Yoğun bakımda karnında kitle teşhisi konulan hastamızdan hastanemizde başarılı bir operasyonla kitle alınmıştır.? dedi.

Hastanın karnındaki kitlenin olduğunun farkında olduğunu bildiğine dikkati çeken, Genel Cerrahi Uzmanı Tuğçe Karaçay, ?Balıkesir de kendisine ameliyat denmiş ve korktuğundan ameliyat olmaktan çekinmiş. Fakat kitle çok büyüdüğü için büyük damarlara baskı yapıp karnında tansiyonunun yükselmesine ve beyin kanamasına neden olmuş.
Kitlenin çok büyük olması nedeniyle oturup kalkmasına, yeme içmesine kadar engel olacak durumdaydı. Sürekli yatmaktan yatak yaraları oluşmuştu. Kadın doğum uzmanları ile birlikte hastayı ameliyata hazır hale getirdik. 35- 20 santim boyutlarında ve 15 kilo ağırlığındaki kitleyi, alarak hastayı eski sağlığına kavuşturduk.? bilgisi verdi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli