Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karpuz ve peynir birlikte yenince güzel

Karpuz ve peynir birlikte yenince güzel

Yazın en sevilen ikilisi karpuz ve peyniri birlikte tüketmek sağlıklı.

Yazın en sevilen ikilisi karpuz ve peyniri birlikte tüketmek sağlıklı.
Yaz mevsiminin getirdiği sıcaklık artışıyla birlikte yeme alışkanlıklarında da değişiklikler ortaya çıkıyor. Daha fazla su ihtiyacı ve kaybedilen tuz miktarı göze alındığında yazın en çok tercih edilen ikilisi karpuz peynir oluyor.
Türkiye´de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık % 50´si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye´deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru, özellikle de beyaz peynir. Ancak yaz aylarında karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.
Karpuz-beyaz peynir ikilisinin, Türk insanının yeme alışkanlıkları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen peynir satış ve pazarlama direktörü Murat Keleş, tespitlerini söyle sürdürdü: Karpuzun tüketimi, beyaz peynirin tüketimini tetikliyor. Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor. Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor. Çeşitliğinin artması ve damak tadına göre peynir kategorisinde farklı ürünler tercih ediliyor. Süzme peynir son zamanlarda tüketicilerin tercih ettiği ürün grubu içerisinde yer alıyor.
Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranının da yüksek olduğunu dile getiren Murat Keleş, protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturduğunu aktardı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli