Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Karşıyaka´da Midye Çiftliği kurulması iptal edildi

Karşıyaka´da Midye Çiftliği kurulması iptal edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Erdek İlçesi kırsal Karşıyaka Mahallesi´ne kurulması planlanan Midye Çiftliği´ni iptal etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Erdek İlçesi kırsal Karşıyaka Mahallesi´ne kurulması planlanan Midye Çiftliği´ni iptal etti.
Son yıllarda artan midye çiftliklerinin bir yenisi daha Erdek İlçesi kırsal Karşıyaka Mahallesi deniz sahiline kurulmak üzereyken, mahalle muhtarlığının ilk adım olarak Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne yaptığı itiraz karşılık buldu.
Marmara Denizi´ne kıyısı bulunan bölgelerde artan midye çiftliklerinden birinin daha Karşıyaka Mahallesi´ne kurulacağını öğrenen Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ayşe Ertürk, muhtarlık azaları ve mahalle halkı Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´ne yaptıkları başvuruyla Midye Çiftliği´nin kurulmamasını istedi.
Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı´nca, Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´ne 7 Kasım 2019 tarihli verilen dilekçede ?Karşıyaka Mahallesi Kum Liman Mevkiine açılacağını öğrendiğimiz Midye Çiftliği´nin mahallenin tek yüzme alanı ve balıkçı avcılık merası olan bölgeye Midye Çiftliği´nin kurulmasını istemiyoruz? ifadelerine yer verildi. 

Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı´ndan gelen talep Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanlığı´na aktarılırken, konuyla ilgili bölgede yapılan incelemeden sonra Bakanlık söz konusu bölgeye Midye Çiftliği kurulmaması kararı aldı.
Karşıyaka halkının şiddetle karşı çıktığı Midye Çiftliği kurulacak olmasının iptali üzerine AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kudret Yangal, yaşanan süreçle ilgili şu açıklamalarda bulundu: ?Erdek İlçesi kırsal Karşıya Mahallesi Kum Liman Mevkii´ne yapılması düşünülen Midye Çiftliği, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü İbrahim Koman ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı´nın girişimlerinin yanısıra mahalle halkımızın da 441 imzası ile birlikte yapılan itirazımız incelenmiş olup, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanlığı tarafından Midye Çiftliği´nin kurulması iptal edilmiştir.?
Haber : Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
21.12.2019 11:20:20
Karşıyaka halkına tebrikler. Erdek teki midye çiftliği denilen denizdeki berbat görüntülerinde acilen kaldırılacağını ümit ediyorum. Adamlar denize o kadar sahiplenmiş ki midye çiftliklerinin yanında balık tutanlara bile izin vermiyor. Belediyenin mahkemesi hala sonuçlanmadı mı?

  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı