Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Karşıyaka´lı balıkçının denize düştüğü teknenin kaptanı tutuklandı

Karşıyaka´lı balıkçının denize düştüğü teknenin kaptanı tutuklandı

Bundan 6 günde İzmir´in Karaburun İlçesinde tekneden denize düşen Mustafa Sesli´nin cesedinin

Bundan 6 günde İzmir´in Karaburun İlçesinde tekneden denize düşen Mustafa Sesli´nin cesedinin İzmir-Amberseki Mahallesi Esendere kıyısında bulunmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına tekne kaptanı G.T. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak İzmir Aliağa Cezaevi´ne konuldu.
İddiaya göre, İlçemiz kırsal Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden olan Mustafa Sesli, teknenin kaptanı G.T. ile birlikte 16 Ocak 2021 saat: 20.00´de alkollü olarak tekneyle denize açıldı. Saat: 24.00´de Mustafa Sesli Karaburun açıklarında dengesini kaybederek denize düştü ve akıntının da etkisiyle kayboldu. Tekne kaptanı G.T. denize düşen Mustafa Sesli´yi bir süre aradıktan sonra limana döndü. Tekne kaptanı G.T. balıkçı Mustafa Sesli´nin kaybolduğunu olaydan tam 6 saat sonra jandarmaya bildirdi. G.T. jandarmaya ?Akşam denize çıktık, Mustafa Sesli çok sarhoştu ona 200 TL vererek karada bırakmıştık. Limana geri döndüğümüzde bulamadık denize düşmüş olabilir? diye ifade verdi. Limanda bulunan diğer balıkçılar G.T. ile Mustafa Sesli´nin akşam saat 20.00´de tekneyle birlikte açıldıklarına yönelik ifade vermeleri üzerine jandarma inceleme başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen jandarma G.T. ve Mustafa Sesli´nin birlikte denize açıldıklarını tespit etti.
Sahil Güvenlik ve Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekipler Mustafa Sesli´nin cesedini 12 saat sonra Esendere kıyısında buldu. Yapılan ilk incelemede Mustafa Sesli´nin vücudunun değişik yerlerinde darp izlerine rastlanınca, soruşturmayı derinleştiren savcılık, tekne kaptanı G.T.nin verdiği çelişkili ifadelerinin ardından tutuklayıp İzmir Aliağa Kapalı Cezaevi´ne sevk etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli