Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kartopu gibi büyüyen AVMler ne olacak? dedi

Kartopu gibi büyüyen AVMler ne olacak? dedi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, AVMlerin bilinçsizce artığını dile getirip, mahallede esnaf bırakmayan AVMler ne olacak? dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, AVM`lerin bilinçsizce artığını dile getirip, mahallede esnaf bırakmayan AVM`ler ne olacak? dedi.
MHP Milletvekili Bulut, sayıları 309`u bulan ve küçük esnafımızı sıkıntıya sokarak mağdur eden AVM`leri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`e sordu.
81 ilin 52`sinde yaklaşık 309 alışveriş merkezi bulunduğunu ve bu durumun küçük esnaf ve sanatkarlarımızı sıkıntıya düşürdüğünü vurgulayan Bulut, "Tekstil sektöründen, mobilya sektörüne, beyaz eşyadan gıda sektörüne, kozmetikten ayakkabıcılık sektörüne kadar AVM`lerden memnun olan sektörün bulunmadığını belirtti.
AVM`ler karşısında desteklenmeyen yerli üreticilerin iş yapamama nedeniyle her geçen gün iş yerlerini kapattıklarını bakan Ergün`e aktaran Bulut, "Şu an 7 milyar dolar büyüklüğe sahip ucuzcu market piyasasında 10 bin market bulunmakta. 3 yıl içinde 5 bin yeni market açılmasının planlanması mahalle esnafını daha da zora girecektir " dedi.
Bilinçsizce artan ve mahalle esnafımızı zor duruma düşüren AVM`lerin daha fazla büyümemesi için çalışmalar yapılmasını isteyen Bulut, bu durumla ilgili çalışmalar yapılamasını işaret etti.
Ucuzcu Büyük AVM`ler karşısında küçük esnafımızın rekabet etmesinin çok zor olduğunu belirten Bulut, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`e, Bilinçsizce artan ve mahalle esnafımızı zor duruma düşüren AVM`lerin daha fazla büyümemesi için ne tür çalışmalar yapılmaktadır? Esnafımızın bu zor rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri ve üretimin teşvik edilmesi için Bakanlık olarak ne tür tedbirler almaktasınız? Sorularını yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı