Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaskoda tarihi değişiklik

Kaskoda tarihi değişiklik

Yürürlüğe 1 Nisan 2013 tarihinde girecek Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları ile kasko sigorta poliçesi artık kemirgen hayvanlara karşı da teminat sağlayacak.

Yürürlüğe 1 Nisan 2013 tarihinde girecek ``Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları`` ile kasko sigorta poliçesi artık kemirgen hayvanlara karşı da teminat sağlayacak.
Yeni düzenleme ile artık sigorta sahipleri araçlarının bir kemirgen tarafından kemirilmesi veya zarar verilmesi durumunda sigorta şirketlerinden hasarı talep edebilecek.
Yürürlüğe 1 Nisan 2013 tarihinde girecek ``Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları`` ile kasko sigorta poliçesi artık kemirgen hayvanlara karşı da teminat sağlayacak.
Sigorta şirketleri ile sigortalılar arasındaki uyuşmazlıkları çözen Sigorta Tahkim Komisyonu`na gelen başvurular arasında sigortalı bir aracın aksamlarının fare tarafından kemirilmesi de yer almıştı.
Komisyon, kasko sigortası teminatında yer almadığı görülen bu istisnai olayda, sigorta şirketinin, 18 bin liralık tazminatı ödemesine karar vermişti.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan, araçlara giren kedi ya da farenin verdiği zararın karşılanmasıyla ilgili çokça başvuru aldıklarını ifade ederek, ``Hakem incelemesi sonucunda, olayda sigortalının ne kastı ne de ağır kusurunun olduğu, gerek sigortalıya ve gerekse sigortacıya atfı mümkün olan bir sebeple meydana gelmediği, hasarın da sigorta teminatı kapsamında kabul edilmesi sonucu sigorta şirketinin hasara ilişkin tazminatı ödemesine karar verilmişti`` diye konuştu.
Bu arada, kemirgenlerin verdiği zararların teminat kapsamına dahil edilebileceği, Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları`nda ``kemirgen ve ek sözleşmede belirtilen durumlar dahilinde diğer hayvanların vereceği zararlar`` şeklinde yer alıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli