Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sarı, Kastri imar planları üç yıldır Balıkesir´de bekliyor

Sarı, Kastri imar planları üç yıldır Balıkesir´de bekliyor

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Kastri-Kanava bölgesinin son durumu hakkında bilgi verdi.


Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin ?Cemiyet Günleri? etkinliğine katılarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarı, Kastri-Kanava bölgesinin son imar durumu hakkında da şu bilgiyi verdi:
?Bu bölgenin 1/5 binlik plânlarını biz yaptık, daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi onayladı. Ancak plânlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itiraz etti. Bunun üzerine plânlar, yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin imar komisyonuna döndü. Orada bir kez daha görüşülüp incelendikten sonra onaylanırsa bu kez 1/binlik plânların yapılması gerekiyor. Tarafımızdan yapılan 1/5 binlik plânlar 3 yıldır Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nden geçmemişti. Şimdi komisyona gönderilen bu plânların, üç ay içinde karara bağlanmasını bekliyoruz. Ancak 2019 yılındaki yerel seçimlere kadar bu plânların tamamlanıp, 18. madde uygulamasına geçileceğini tahmin etmiyorum.?
1966´DAN BERİ AYNI İMAR PLÂNI
Erdek´in, 1966 yılından beri imar plânının yenilenmediğine dikkati çeken Sarı, ?O yıldan bu yana ilçemizin hiçbir alanını imara açmadık. Sadece, mevcut alanlarda revizyon imar plânı yapıyoruz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı