Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kastri bölgesi masaya yatırıldı

Kastri bölgesi masaya yatırıldı

Erdek Belediyesinde, Kastri Bölgesi İmar Platformu üyelerini kabul eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kastri Bölgesindeki sorunu 30 yıldır devam eden kangrene benzetti.

Erdek Belediyesinde, Kastri Bölgesi İmar Platformu üyelerini kabul eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kastri Bölgesindeki sorunu 30 yıldır devam eden kangrene benzetti.
Platform üyelerine Kastri Bölgesi ile görüşlerini aktaran Aysan, Kastri Bölgesiyle ilgili başlatacağı çalışmaları anlattıktan sonra, İlçenin vizyonunu değiştirecek Cumhuriyet Meydanındaki çay bahçeleri ve büfeler ile tarihi Apostol ve Palata Çeşmesi çevresinde yapılacak değişimleri açıkladı.
Başkanlığını Ecz. Sedat Önder`in yaptığı Erdek Kastri Bölgesi İmar Platformu yaklaşık 50 üyesi ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı Erdek Belediye binasında ziyaret etti.
Yapılan ziyaretin ana konusu, yıllardır bir türlü sonuçlandırılamayan Kastri Bölgesi imar planıydı.
5 Mayıs 2102 Cumartesi günü saat 1500`de Erdek Belediyesi Meclis salonunda yapılan görüşmede Kastri Bölgesi İmar Planı geniş bir şekilde görüşülüp tartışıldı.
Platform Başkanı Sedat Önder, hazırladığı sorularını Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a yöneltti.
Platform Başkanı Önder`i büyük bir dikkatle dinleyen Belediye Başkanı Aysan, Kastri Bölgesiyle ilgili tüm bilinmeyenleri tüm gerçekliğiyle anlattı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yaklaşık 30 yıldır adeta kangren olmuş bir yarayı çözmek için bütün güçleriyle çalıştıklarını hatırlattı.
İşimizin çok zor olduğunu da iyi biliyoruz ama çözmek içinde elimizden geleni yapmakta olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Bu konuda hayata geçirdiğiniz çalışma grubunuza çok teşekkür etmek istiyorum şeklinde konuşmasını sürdüren Aysan, "1968 yılında başlayan ve halen devam etmekte olan plan çalışmalarında geçmişten yapılan hatalı işlemler dolayısıyla işimizin oldukça zor olduğunun bilincinde olarak ne olursa olsun siz vatandaşlarımız için bir çıkış yolunu mutlaka bulmaya çalışacağız. El birliği ile bu konuyu aşacağımıza inanıyorum. Unutmayalım ki her işin başı hukuk olması nedeniyle hukukun içinde kalarak 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 18. madde planına uygun olarak dağıtım planlarımızın hakkaniyet içinde olmasını istiyoruz. İyi niyetle çalışarak üç yıldır sürdürdüğümüz imar çalışmalarımızı inşallah bu önümüzdeki altı aylık bir dönemde sonuçlandırmak düşüncesindeyiz." dedi.
"Özellikle planın yürürlüğe girme aşamasında olan askı öncesi bu bölgede olan herkesi zamanında uyararak, bilgi sahibi yaparak değişikliklerden haberdar etmek istiyoruz. Bu konuda Platformunuzun desteğine ihtiyacımızın olduğu açıktır. Plan tadilatı çalışmalarının 15 Mayıs itibari ile yoğunlaşacağını ve muhtemelen önümüzdeki Haziran ayı meclis çalışmalarına yetiştirmeyi amaçlıyoruz diyen Başkan Aysan sözlerine Erdek ve çevresinde gerçekleştirmesini düşündüğü projeleri anlatarak devam etti.
Cumhuriyet Meydanın-daki Çay bahçeleri ve büfelerin yenilenmesi, Apostol Mesire yeri Projesi, Palata Çeşmesi çevre düzenlenmesi ile Zeytinliada çalışmaları gibi önemli projelerini platform üyelerine açıklayan Başkan Aysan, son sözü Erdek için bir ihtiyaç olan Adalet Sarayının yapımı için düşünülen cezaevi ile kamyon garajı alanları üzerindeki düşüncelerini aktarıp platform olarak gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli