Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kavun Festivali´nin 5´ncisi düzenlendi

Kavun Festivali´nin 5´ncisi düzenlendi

Eylül ayının ilk haftası geleneksel hale getirilen Yeşilçomlu Kavun Festivalinin bu yıl 5´ncisi 2 Eylül Cumartesi mahalle meydanında gerçekleştirildi.

 Konser, halk oyunları, dans gösterileri ve sergi açılışlarının yapıldığı festival, mahalle meydanında Atatürk büstünün açılması ve Bayrak tepeye dev Türk Bayrağının törenle çekilmesi ile başladı.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, festivaller ile Yeşilçomlu adının Türkiye´de duyulduğunu ve mahallede bir kavun borsası oluştuğunu belirtti. Mirza ? Bir önemi var festivalimizin hem yetişen ürünleri tanıtmak hem de mahallelerimiz etkinliklerle tanıştırmak. Çomlu Kavun Festivali tüm Türkiye´den biliniyor, izleniyor. Bu üretimi, bu tanıtımı hep birlikte destekliyoruz.? dedi.
Bandırma´nın kırsal mahallerine toplam 8 tane Atatürk büstü yaptıklarını belirterek, "Büyük Atatürk´e, şehirlerimize, gazilerimize minnetlerimiz sunuyoruz. Onları kalbimizde yaşatmak cisimsel varlıklarını da aramızda yaşatmamız gerekiyor. O yüzden Atatürk büstümüzü Çomlu Mahallemizde de açıyoruz. Kısal mahallelerimizdeki 8. büstümüzü açıyoruz. Bu büstleri onların isteği üzerine açıyoruz? diye konuştu. Mahalle Muhtarı Can Toros da ?Bu yılki festivalin açılışını Atamızın büstünü açarak başlatıyoruz. Tüm misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum? dedi. Festivalde kavun yarışması da düzenlenirken festival akşam düzenlenen gösteri ve konserler ile devam etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli