Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kaygısız, Erdekte turizm 3 ay ile sınırlı

Kaygısız, Erdekte turizm 3 ay ile sınırlı

Türkiyede ilk turizm merkezleri arasında yer alan Erdekin, turizm pastasından hak ettiği payı alamadığı gündeme getirildi.

Türkiye`de ilk turizm merkezleri arasında yer alan Erdek`in, turizm pastasından hak ettiği payı alamadığı gündeme getirildi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek`in turizm potansiyelini değerlendirdiği açıklamasında, ilçemizin ülkenin ilk turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen turizm gelirlerinden hak ettiği yere ulaşamadığı itirafında bulundu.
Kaygısız, ilçedeki deniz turizminin, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında hareketli geçtiğini söyledi.
Diğer sahil turizm kentlerinde bu sürenin 6, 7 ay arasında değiştiğini paylaşan Kaygısız, "Erdek`te turizm 3 ay süre ile sınırlı. Ayrıca ilçemize gelen turistlerin günü birlikçi olması turizm gelirlerinin düşmesine neden oluyor. Günü birlikçiler her türlü yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını yanlarında getirdikleri için ilçe ekonomisine katkıları istenilen oranda olmuyor" dedi.
Kaygısız: "Erdek`te turizm çeşitliliği arttırılmalı"
İlçenin turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesinin turizm çeşitliliğinin geliştirilmesine bağlı olduğunun altını çizen Kaymakam Kaygısız şöyle konuştu: "Erdek`in dini ve kültürel turizminin gelişmesine katkı sağlayacak birçok zenginliği bünyesinde bulundurmasına rağmen bunlar değişik nedenlerden dolayı bugüne kadar kullanılamadı. 2006 yılından beri devam eden Zeytinliada kazı çalışmaları bu yıl sona eriyor. Kaymakamlık olarak bu yıl içinde Zeytinliada`yı ziyarete açacağız. Erdek Turizm Vakfı, Kirazlı Manastırı`nı din turizminin hizmetine sokulması konusunda bir takım çalışmalar yapmıştık, ancak kaynak sıkıntısının yaşanması bu projenin uygulamaya konulmasını geciktirdi."
Kaygısız: "Su altı dalış turizminden umutluyuz"
Erdek Körfezi`nin değişik bölgelerine geçtiğimiz yıllarda atılan yapay resiflerin balık popülasyonunun artmasına katkı yaptığını ifade eden Kaymakam Kaygısız, İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere birçok yerden çok sayıda kişinin, oltayla ve zıpkınla balık avlamak için ilçeye geldiğini belirtti.
Körfeze çok sayıda resifin bırakılmasının ardından ilçede dalış sporlarına yönelik talepte yoğunlaşma gözlemlendiğini kaydeden Kaygısız, bu kapsamda Erdek Dalış Kulübünün hizmete girdiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı