Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaygısızdan, Dünya Kadınlar Gününde anlamlı ziyaret

Kaygısızdan, Dünya Kadınlar Gününde anlamlı ziyaret

Erdek eski Kaymakamı merhum Reşit Mazhar Ertüzünün ismi verilen Erdek Anaokulunun resmi eşine hediye edildi.

Erdek eski Kaymakamı merhum Reşit Mazhar Ertüzün`ün ismi verilen Erdek Anaokulu`nun resmi eşine hediye edildi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve eşi Hatice Kaygısız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Erdek eski Kaymakamı merhum Reşit Mazhar Ertüzün`ün eşi Şekure Ertüzün`ü evinde ziyaret etti.
Erdek İlçesinde, Kaymakamlık görevini; 1946-949 yılları arasında yürüten ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden Reşit Mazhar Ertüzün`ün, ilçemizde görev yaparken sunduğu hizmetlerin anısına, eşi Şekure Ertüzün`e, ilçede yeni hizmete açılan Kaymakam merhum R, Mazhar Ertüzün`ün isminin verildiği ana okulunun resmi hediye edildi.
Mülki idare olarak bir aile olduklarını belirten Kaymakam İsmail Kaygısız, "1946-1949 yıllarında Erdek Kaymakamlığı görevinde bulunan Reşit Mazhar Ertüzün, yaptığı hizmetler ve yazdığı `Kapıdağı Yarımadası ve Çevresindeki Adalar` isimli arkeoloji araştırma kitabıyla, adını unutulmayanlar arasına yazdırmıştır. Erdek`e gönül ve emek veren merhum Kaymakamımızın adı, 2012 yılında eğitime başlayan müstakil 100 kişilik anaokuluna verildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde saygıdeğer eşleri Şekure Hanımefendiyi evinde ziyaret etmekten büyük onur duydum."  dedi.
Erdek`te yeni eğitime başlayan ve Reşit mazhar Ertüzün ismi verilen ana okulunun resmi bir anı olarak merhum kaymakamın eşi Şekure Ertüzün`e, Kaymakam kaygısız tarafından hediye edildi.
Düzenlenen sade törende, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ile Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulu`nun Müdürü Şahinde Yılmaz`da yer aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli